El Consell protegeix la col·lecció d’art de Sa Nostra

La declaració de bé d’interès cultural afecta 125 pintures del fons d’art de Sa Nostra i a la col·lecció de numismàtica de l’entitat. El Consell ha enfortit aquesta legislatura la seva aposta pel patrimoni amb actuacions de catalogació i amb feina a àmbits que no s’havien treballat mai de manera sistemàtica com, per exemple, amb la carta subaquàtica o el patrimoni immaterial.

El Consell de Mallorca protegirà la col·lecció d’art de Sa Nostra, ja que té un valor molt important i agrupa a bona part dels artistes més rellevants del darrers segles a l’illa. El fons d’art de Sa Nostra, datat entre el segle XVI fins a la primera meitat del segle XX. També es protegirà la col·lecció de numismàtica, que abasta cronològicament des del període púnic d’Eivissa fins a la Guerra Civil espanyola.

La col·lecció pictòrica està formada per més d’un centenar de pintures, dibuixos i obra gràfica. "El valor rau en el fet que és una col·lecció clau per explicar l’art a les Illes, especialment a Mallorca entre el segle XIX i la primera meitat del XX. A això se suma la qualitat individual de moltes de les peces i la representació de figures clau de la nostra història com el rei En Jaume o visions històriques de la ciutat de Palma. Valors que la converteixen en una col·lecció que mereix de la màxima protecció", ha explicat la directora de patrimoni del Consell, Kika Coll.
La declaració com a bé d’interès cultural implica un seguit de mesures de protecció. D’una banda, s’ha de mantenir la unitat de les col·leccions i aquestes s’han d’ubicar en un espai amb les condicions adequades per a una conservació correcta. I per altra banda, el Consell serà l’encarregat de tutelar qualsevol intervenció que es faci.

"Hem encetat una nova feina per veure el nostre patrimoni com un ventall més ample i amb més possibilitats. Per això hem fet actuacions com aquesta, o la protecció dels molins. Volem entendre el patrimoni amb tota la seva extensió", ha explicat Kika Coll.