El Consell posarà en marxa 50 pisos per a persones ’sense sostre’ els pròxims mesos

El pressupost aprovat per a la iniciativa és d’1,4 milions d’euros, i la major part dels habitatges es localitzaran a Ciutat

El Consell de Mallorca oferirà 50 pisos per a persones ’sense sostre’. Aquest projecte, conegut com a "Housing Firts", ha obtingut excel•lents resultats als Estats Units i a diferents punts d’Europa. Aquests immobles estaran majoritàriament a Palma, ja que és el municipi on es concentra la major part de les persones sense llar de l’illa. També disposa d’una millor xarxa de serveis socials per atendre les necessitats d’aquestes persones. Els municipis de més de 20.000 habitants, com Inca o Manacor, també podran optar a tenir aquests tipus d’habitatges.

Margalida Puigserver, Presidenta de l’IMAS i consellera de MÉS per Mallorca, reconeix que es tracta d’una "aposta molt forta" per part del Consell de Mallorca, tant per a la inversió del programa com pels objectius. "Això no suposa llevar altres instal•lacions, ja que són útils per a les persones que requereixin un seguiment més constant com els drogodependents o amb problemes mentals", ha apuntat la Consellera de MÉS per Mallorca Margalida Puigserver.

La immensa majoria d’aquestes residències comptaran amb un inquilí que abans vivia al carrer, encara que també es planteja la possibilitat d’un caràcter tutelat per a persones que viuen habitualment als centres d’acolliment. En aquest darrer cas els habitatges tindrien tres inquilins cadascun.

Tres són les condicions que hauran d’assumir els usuaris de "Housing Firts". La primera és acceptar el suport professional i tècnic perquè es pugui fer un seguiment del seu cas. La segona és respectar la convivència veïnal per evitar que aquesta iniciativa acabi generant problemes a la resta de veïns de l’immoble. La darrera és contribuir al cost de l’immoble si es disposa d’algun ingrés.