El Consell obre el mercat internacional per a les empreses de Mallorca

La Cooperativa Sant Bartomeu serà la primera a exportar els productes de l’illa a Dinamarca

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i el vicecònsol d’Espanya a Aarhus (Dinamarca), Jaume Ferrer; han visitat la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller en un encontre que ha tingut com a objectiu establir les iniciatives de promoció comercial que la institució insular promou a Dinamarca.

La primera d’aquestes iniciatives ha estat que la Cooperativa Sant Bartomeu exporti els seus productes a Dinamarca. Un fet que ha estat possible gràcies al suport del vicecònsol d’Espanya a Aarhus, Jaume Ferrer, qui serà l’interlocutor amb el país nòrdic. Ferrer ha mostrat el seu interès per conèixer de primera mà els productes de Mallorca i aquesta ha estat la segona visita que Ferrer ha fet a l’illa.

Amb aquesta visita el president ha volgut fer valdre la feina feta pels pagesos a Mallorca i en concret a la Serra de Tramuntana. "Els pagesos són els que contribueixen a fer que aquesta terra tingui una fisonomia tan particular, són els encarregats de cuidar les terres perquè ens donin els productes de qualitat". A més, Ensenyat ha manifestat que les sinergies comercials, a banda de promocionar Mallorca com a destinació, "han de revertir en l’economia i la riquesa dels locals".

La voluntat del Consell és transformar la societat a través de la innovació i la diversificació. En aquest sentit, el president ha remarcat que el canvi s’ha de fer "potenciant tots aquells sectors econòmics que puguin convertir-se en motor de la transformació econòmica i social".

Aquest tipus de reunions demostren la necessitat que tenen les institucions insulars d’impulsar iniciatives econòmiques que promocionin els productes de l’illa a la vegada que afavoreixen als ciutadans. "Seguirem treballant per convertir el Consell de Mallorca en una administració forta, capaç de regular l’economia, dotar la ciutadania de drets i serveis i redistribuir la riquesa", ha assegurat Ensenyat.

Les relacions amb Dinamarca es van iniciar el passat estiu, quan el president va viatjar al país nòrdic amb la intenció d’establir lligams comercials i culturals entre els territoris.