El Consell modifica el seu organigrama per rebre noves competències

La institució insular també comptarà amb una direcció insular de política lingüística. D’aquesta manera, complirà amb una de les reivindicacions de MÉS per Mallorca

El Consell de Mallorca farà els canvis per executar les noves competències que arribaran el 2018 a la institució insular. D’aquesta manera s’acomplirà l’estatut d’autonomia de les illes. Les primeres arribaran molt prest, ja que a principis del 2018 el consell gestionarà Promoció turística i Joventut.

Amb l’objectiu d’executar a aquest traspàs, l’equip de govern ha acordat la creació de les direccions insulars de Joventut i Turisme. En paraules del president de la institució, Miquel Ensenyat, "es tracta de fer del consell l’autèntic govern de l’illa, amb més competències. Som una institució de proximitat i volem ser forts, ja que crèiem que Mallorca mereix tenir el seu govern, amb una bona dotació pressupostaria".

El nou organigrama inclou, també, les direccions insulars de Promoció sociocultural, Participació ciutadana, Comunicació, Inspecció Tècnica de Vehicles i Política Lingüística. Aquesta darrera es recupera ara després que el PP l’elimines la passada legislatura, demostrant que no creu en la normalitat que suposa l’ús de la llengua catalana.

L’actual direcció insular de Participació ciutadana i Joventut – que també inclou l’àrea de Promoció sociocultural - es divideix en tres per poder assumir les competències que es transferiran i, d’altra banda, gestionar amb més eficàcia els processos participatius iniciats i poder assumir el volum de feina d’aquestes àrees.