El consell invertirà doblers en els molins del Pla de Sant Jordi

El Pla de recuperació del Molins de Sant Jordi és una de les propostes més ambicioses de la feina Consell de Mallorca presidit per MÉS. Aquesta iniciativa la durà a terme la direcció insular de Patrimoni.

En paraules del president de la institució, Miquel Ensenyat, “es sens dubte un dels plans més ambiciosos; entre altres coses perquè és imprescindible frenar el deteriorament que la majoria dels molins sofreix”. D’aquesta manera, el compromis de MÉS es recuperar una part important del patrimoni industrial de l’illa, així com una de les imatges més característiques de Palma i també de Mallorca. La importancia molinológica es evident, ja que al pla de Sant Jordi hi ha 1050 molins documentats, la qual cosa fa que ens trobem davant el parc eòlic més gran d’Europa.

Per dur-ho a terme el Consell de Mallorca hi invertirà els propers anys recursos econòmics propis de la institució, a més de cercar-ne d’altres (com l’Impost de Turisme Sostenible, per exemple) i dur a terme una campanya d’apadrinament per tal que empreses o particulars hi puguin participar. “La resposta ha estat positiva i ja hi ha una sèrie d’empreses que s’han ofert a apadrinar un molí”, ha explicat el president del Consell, Miquel Ensenyat.

El president Ensenyat, ha explicat que “vaig tenir la possibilitat d’explicar el projecte als veïnats de la zona i vaig fer especialment esment que tot i tractar-se de la primera imatge que els nostres visitants reben de Mallorca, no ho hem de fer pensant amb els turistes, sinó sobretot amb els nostres fills i néts, perquè tenguin la possibilitat de conèixer, valorar i estimar allò que els nostres padrins foren capaços de fer”