El Consell invertirà 11,5 milions d’euros als municipis de Mallorca

El ple de la institució insular aprovarà demà el Pla Especial d’Ajudes 2017-18 per a Corporacions Locals per a Obres i Serveis de Competència Municipal, dotat amb 10 milions d’euros; i el Pla Especial 2017 per a Despeses Corrents per als municipis de menys de 10.000 habitants, dotat amb 1,5 milions.

El conseller de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Joan Font, ha anunciat avui que la institució insular invertirà un total d’11,5 milions d’euros durant el 2017 als municipis de l’illa. Així es desprèn dels acords que el ple de la institució insular aprovarà demà i a través dels quals es destinaran 10 milions d’euros al Pla Especial d’Ajudes 2017-18 per a Corporacions Locals per a Obres i Serveis de Competència Municipal, i 1,5 milions al Pla Especial 2017 per a Despeses Corrents per als municipis de menys de 10.000 habitants.

Respecte al primer dels plans que s’aprovaran, el d’ajudes per a corporacions locals per a obres i serveis de competència municipal, dotat amb 10 milions d’euros, Font ha manifestat que els municipis de menys de 3.000 habitants i, per tant, amb menys recursos, seran aquells que rebran la major part de l’ajuda amb un total de 5,1 milions. A l’igual que ja es va fer al 2016, els criteris de subvenció recullen els diferents nuclis de població als quals ha de donar servei un mateix ajuntament i subvencionen amb 3.000 euros per cada localitat addicional, a més de la quantitat ja adjudicada segons la població total del municipi.

El conseller ha apuntat que a través d’aquest pla d’ajudes, cada ajuntament o entitat local menor podrà presentar un màxim de cinc projectes d’un import igual o superior a 10.000 euros.

Pel que fa al segon pla que aprovarà el ple de demà del Consell, el Pla Especial 2017 per a Despeses Corrents per als municipis de menys de 10.000 habitants, els municipis beneficiaris podran presentar factures de despesa corrent del segon semestre de 2016 i del primer de 2017 per a conservació i manteniment de l’enllumenat públic, dels cementiris municipals, de la neteja viària, de la recollida de residus, de l’abastament d’aigua, del clavegueram, així com també de conservació i manteniment d’accessos als nuclis de població i pavimentació de vies públiques, factures de consums d’electricitat, telèfon, aigua potable i a despeses derivades de la recollida i el control d’animals

Per altra banda, els municipis de més de 5.000 habitants podran destinar aquesta subvenció a la conservació i manteniment dels parcs públics, biblioteques públiques i tractament de residus.

En aquest sentit, el conseller Joan Font ha assegurat que “des del Consell de Mallorca apostam fermament pel municipalisme i seguim invertint en els ajuntaments”. El conseller de Desenvolupament Local ha apuntat que “aquests 11,5 milions d’euros seran una injecció econòmica a nivell local ja que la gran majoria dels projectes seran executats per empreses dels mateixos municipis”. Documents relacionats Fotografies
El conseller Joan Font i el director insular Joan Manera durant una roda de premsa.