El Consell internalitzarà el servei de ITV i reduirà les tarifes

Amb aquesta mesura la institució insular podrà reduir la tarifa un 30% aproximadament, i a més, mantenir les condicions laborals dels 114 treballadors de l’empresa.

El Consell de Mallorca crearà una empresa pública per a la gestió de la ITV. Amb aquesta mesura podrà davallar els preus fins a un 30%, mantenint les condicions dels treballadors que hi fan feina actualment. Així ho va explicar ahir el president de la institució insular, Miquel Ensenyat: "si internalitzam el servei, donarem una millora pels ciutadans, sobretot en el tema dels preus. No pot ser que l’empresa guanyi 5 milions d’euros anuals. A més, parlam d’un contracte de fa 20 anys. Aquests plecs no ens serveixen, ja que no parlen de la nostra realitat actual". La nova empresa pública que crearà la institució insular assumirà la gestió de la ITV a partir del 12 de juny de 2018, quan l’empresa actual finalitzi la concessió.

La institució insular va encomanar un estudi extern per conèixer les xifres de la ITV de Mallorca. Aquest estudi determina que l’empresa concessionària va tenir uns beneficis de 5 milions d’euros el 2014 i de 4,7 milions el 2015. Aquests resultats són "la constatació del fet que l’empresa que està tenint uns guanys molt alts. El Consell no pot tenir beneficis, per tant aquests doblers revertiran en millorar les tarifes", ha explicat el president del Consell, Miquel Ensenyat.

Durant el 2016, la ITV de Mallorca va superar les 370.000 primeres inspeccions, unes 20.000 més que l’any anterior. A més, es varen dur a terme quasi 80.000 segones inspeccions.