El Consell insta al Ministeri de Medi Ambient a ampliar el parc de Cabrera

La institució, presidida per Miquel Ensenyat, recolza l’ampliació del Parc Nacional, ja que alberga en les seues aigües nombrosos hàbitats i especies.

La consellera de MÉS, Mercè Bujosa, va afirmar que "amb aquesta proposta es pretén aconseguir la protecció d’hàbitats essencials i sensibles, importants per a la recuperació i el manteniment dels estocs pesquers, deteriorats per tècniques agressives com la pesca d’arrossegament".

Cal recordar que MÉS per Mallorca sempre s’ha pronunciat a favor de donar-li una major protecció al parc de Cabrera, però ara arran de l’estudi bionòmic de Cabrera s’han localitzat en l’àmbit marí adjacent al parc espècies i hàbitats d’importància ecològica.

"Aquestes espècies figuren en diverses normes relacionades amb la conservació de la naturalesa i la sostenibilitat dels recursos", ha explicat Bujosa.
Una de les raons de més pes, és la presència de nou sistemes naturals marins de la llista de 13 que s’han de representar a la xarxa de parcs nacionals. Concretament es refereix a fons detrítics i sedimentaris; bancs de corals profunds; fons de Maërl; comunitats coral•lígenes; àrees pelàgiques de pas; reproducció o presència habitual de cetacis o grans peixos migratoris; comunitats singulars de grans filtradors: esponges, accídies i briozous; comunitats de substrat dur amb poblaments algares fotòfiles o esciòfiles; variles i escarpes de pendent pronunciada i baixos rocosos.