El Consell impulsa noves eines d’aprenentatge de català

La Direcció Insular de Política Lingüística ha creat el material didàctic interactiu Mallorcat, que posa a l’abast de tothom

La Direcció Insular de Política Lingüística que dirigeix Lluís Segura i que forma part de la Vicepresidència de Bel Busquets ha impulsat Mallorcat, una eina d’autoaprenentatge de nivell inicial de català que és alhora un recurs didàctic per a docents que fan ensenyament a distància per a adults, segons ha explicat avui la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, “amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge de la nostra llengua amb un material de nova creació que, amb escenaris del nostre dia a dia, ensenya vocabulari, ortografia, reprodueix diàlegs i fomenta l’arrelament a la nostra illa”.

“En les circumstàncies sociosanitàries actuals, que dificulten que l’ensenyament pugui ser presencial, hem trobat prioritari tenir un material en línia per aprendre català a qualsevol lloc”, ha dit el director insular de Política Lingüística, Lluís Segura. Mallorcat està ja disponible a Internet inserit al web de Llengua Mallorca com a eina en línia, de franc i en obert que es pot consultar també a través de mòbils i tauletes.

Amb aquest material, que té 31 làmines interactives, es pot aprendre vocabulari a partir d’imatges, veure com s’escriuen les paraules i també sentir com es pronuncien. De cadascun dels 31 temes, se’n pot consultar, triant el botó de la dreta corresponent, el vocabulari, els diàlegs que tenen els personatges i els verbs que fan servir. I davall cadascun dels verbs, hi ha un enllaç al model de conjugació que li correspon.

Les imatges estan ambientades a Mallorca, per fomentar l’arrelament a la nostra illa, i representen situacions reals, actuals i inclouen diversitat d’objectes, persones i situacions.

Aquest web s’ha fet a partir dels continguts elaborats pel Servei de Normalització Lingüística (vocabulari, diàlegs, verbs). Per al disseny de la plataforma s’ha contractat una empresa informàtica; a més, s’han encarregat fotografies expressament per al projecte, i s’ha contractat un estudi d’àudio per a l’enregistrament del vocabulari i els diàlegs amb actors de doblatge mallorquins.