El Consell impulsa la creació de la Xarxa Mallorca Literària

L’objectiu és articular i coordinar equipaments culturals dedicats al patrimoni literari de Mallorca a través de la Fundació Casa Museu, que canvia de denominació i passa a dir-se Fundació Mallorca Literària.

Des de 1999 la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet fa feina en la gestió de les cases museu d’aquests tres autors a Binissalem, Sant Joan i Santanyí. Una tasca que s’ha anat ampliant amb nombrosos projectes que comparteixen un objectiu comú: la divulgació i dinamització del patrimoni literari de Mallorca a través de línies de feina com el Cançoner 2.0 o Walking on Words (WOW). Ara l’objectiu que s’ha marcat el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del

"La riquesa de la literatura feta a l’illa és increïble. Farem aquests canvis perquè el nostre compromís és amb la cultura. Volem que les cases museus siguin centres per donar difusió a l’obra dels nostres autors", explicà Miquel Ensenyat.

L’impuls d’aquesta Xarxa Mallorca Literària coincideix amb un altre canvi important per a la Fundació Casa Museu del Consell de Mallorca: el canvi de nom, a partir d’ara, Fundació Mallorca Literària. Una nova denominació que neix amb l’esperit de posar èmfasi en la dimensió d’aquesta entitat com a referent en la salvaguarda i la divulgació del patrimoni literari de Mallorca, una tasca que ja fa anys que desenvolupa, a més de la gestió de les cases museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet a Binissalem, Sant Joan i Santanyí.

La Fundació Mallorca Literària és l’encarregada de coordinar aquest nou projecte de Xarxa Mallorca Literària que ha de vincular els centres gestionats pel Consell de Mallorca (Casa Llorenç Villalonga; Casa Pare Ginard i el futur Centre de Poesia Contemporània. Casa Blai Bonet) amb altres equipaments homòlegs depenents d’altres institucions. Un nexe d’unió entre projectes dedicats al patrimoni literari a Mallorca que té com a referent l’associació Espais Escrits. Centre del Patrimoni Literari Català, que aglutina més de 50 projectes museogràfics, centres de dinamització i/o d’estudi dedicats a autors del patrimoni literari català.