El Consell ha penjat el retrat d’Aurora Picornell, filla il•lustre de la institució

El Consell de Mallorca ha penjat avui el retrat de n’Aurora Picornell, filla il•lustre de la institució insular de l’any passat. Aquest acte s’emmarca dins dels programats pel consell per afavorir la visibilitat de la lluita de les dones, i és el primer retrat de dona que albergarà la galeria de retrats de la institució insular.

Avui, el Consell de Mallorca ha penjat el retrat de n’Aurora Picornell. Es tracta d’una lluitadora per les llibertats, militant comunista, represaliada pel franquisme i assassinada l’any 1937. D’orígens humils, filla de costurera, Aurora Picornell es va convertir en tota una personalitat a l’illa, destacant pel seu compromís per la igualtat.

En president del Consell, Miquel Ensenyat, ha recordat al seu discurs que "la lluita per la igualtat que tant va defensar Aurora Picornell no ha acabat. Encara segueixen existint múltiples discriminacions, algunes més explícites i algunes més vetllades, que requereixen ser eliminades", a la vegada que també fa afirmat que "és del tot indispensable que ara per ara les dones hagin de sortir al carrer per defensar els seus drets, per lluitar contra el patriarcat i per desafiar l’opressió de gènere".

A l’acte d’avui han assistit els consellers de MÉS a la institució insular Pere Fuster i Mercè Bujosa, el president Miquel Ensenyat, la consellera del govern Fina Santiago i la secretària primera del parlament de les illes, Joana Aina Campomar, juntament amb altres dones de l’espai d’igualtat de MÉS per Mallorca.