El Consell finança la reforma del centre Sa Farinera a LLubí

El Casal d’Entitats del municipi també disposa des d’avui d’un ascensor, el qual ha estat subvencionat pel Departament de Desenvolupament Local a través del Pla Especial d’Inversions Financerament Sostenibles 2016-2017. La institució insular ha invertit un total de 321.205 euros en els dos projectes executats per l’Ajuntament de Llubí.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, va inaugurar el passat dissabte el nou Centre Sociocultural sa Farinera, a LLubí. L’espai s’ha pogut rehabilitar gràcies al finançament de la institució insular. Concretament, i a través del Pla Especial d’Inversions 2016-2017 impulsat per part del Departament de Desenvolupament Local, el Consell ha invertit un total de 239.900,67 euros en la primera fase de la rehabilitació d’aquest espai.

Miquel Ensenyat va destacar la importància del passat de l’edifici de sa Farinera com a part de la vida quotidiana del poble. En aquest sentit, el president insular va assegurar que "ara, i després de la important inversió que hem fet des del Consell de Mallorca, aquest edifici tornarà a formar part del dia a dia de tots els llubiners i llubineres".

El president insular ha finalitzat manifestant que "des del Consell de Mallorca hem invertit un total de 250.000 euros en aquest projecte i que, a més de la rehabilitació de l’edifici per a usos socioculturals, també han suposat la recuperació de la maquinària que hi ha dins i que és part del patrimoni de Llubí".

Per la seva part, la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha apuntat que "amb aquest nou espai, que avui és una realitat gràcies al suport i a la inversió del Consell de Mallorca, el municipi de Llubí compta amb un nou servei que fins a dia d’avui estava totalment desaprofitat".

La restauració de la maquinària de la farinera de Can Suau s’ha dut a terme a través d’una línia d’actuació que el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports de la institució insular. Concretament, s’han recuperat les diferents peces (les tremujes i riscles dels tres molins de pedra; la grua, el cernedor i les dues canonades de fusta que transportaven el blat i/o la farina; el motor de gas pobre i l’empostissada on se situen els molins i els dos motors elèctrics) gràcies a un projecte amb un pressupost de 10.000 euros, dels quals 8.000 han anat a càrrec de la mà d’obra especialitzada de la Direcció Insular de Patrimoni, i els altres 2.000, en concepte de materials, a compte del consistori llubiner.