El Consell construirà un nou parc de bombers

El president Miquel Ensenyat ha presentat avui el projecte de construcció del nou parc, el qual està previst que entri en funcionament l’any 2019.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, juntament amb el conseller executiu de Cooperació Local, Joan Font, han presentat el projecte de construcció del nou parc de bombers del migjorn. Està previst que entri en funcionament dins el primer semestre del 2019.

Aquesta nova infraestructura donarà cobertura als municipis i nuclis urbans de Santanyí, Ses Salines, Campos, Porreres i Vilafranca de Bonany, a més de prestar suport als parcs de Manacor, Felanitx i Llucmajor. Aquesta infraestructura també es lliga a una de les línies de feina de MÉS; la incentivació econòmica, ja que, a més de la millora en el servei, la posada en funcionament del nou parc suposarà la creació de 25 nous llocs de feina.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha destacat que "amb la posada en funcionament del nou Parc de Bombers de Migjorn, els Bombers de Mallorca reduiran el temps d’assistència de la comarca, el qual actualment és superior als 25 minuts quan el temps òptim de resposta és d’entre 10 i 15 minuts". Ensenyat ha apuntat que "el principal objectiu que des del Consell volem assolir amb la construcció d’aquest nou parc de bombers és el de fer de la comarca del Migjorn i de Mallorca un lloc més segur".

A més, per tal de desenvolupar el projecte de la infraestructura, l’element de partida fonamental ha estat l’estudi de l’entorn construït: les façanes, la construcció amb marès i pedra de Santanyí, les formes d’edificació tradicional, l’estructura urbana de buits i plens i la vegetació de la zona. D’aquesta manera, és garanteix un menor impacte ambiental.