El Consell enceta una ronda de reunions amb batles i batlesses per informar de l’esforç per activar l’economia i prevenir una crisi social


Avui s’han mantingut les dues primeres reunions de la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets, amb batles i batlesses de Mallorca per avaluar l’impacte de la crisi del coronavirus a l’illa, informar els ajuntaments de les mesures que ha pres el Consell, especialment amb persones en situació de vulnerabilitat, avaluar les necessitats que tenen els ajuntaments i coordinar-se per "emprendre la reconstrucció econòmica i evitar una crisi social", segons ha apuntat la també consellera de cultura. A les reunions hi han participat també la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la vicepresidenta segona, Aurora Ribot.

A les reunions d’avui, les primeres d’un seguit de trobades virtuals amb tots els ajuntaments de Mallorca, hi han participat els batles i batlesses de les comarques de Tramuntana i Raiguer. Les reunions continuaran demà i dilluns, amb representants dels municipis del Pla, Migjorn, Llevant i Nord de Mallorca.

Durant la reunió d’avui, s’ha expressat la necessitat de garantir recursos econòmics suficients per abordar aquesta fase de reconstrucció, que la presidenta ha explicat implica activar els 500 milions d’euros que els ajuntaments tenen bloquejats als bancs i no poden invertir als municipis. "Per evitar una crisi social i pal·liar els efectes de la crisi econòmica que pot venir, és necessari mobilitzar tots els recursos públics possibles i la millor manera de començar són els superàvits i remanents dels ajuntaments", ha apuntat Busquets.

A la reunió també s’ha informat als batles i batlesses que el Consell ha reforçat el servei d’assessorament jurídic i econòmic als ajuntaments, i dels recursos i mesures posades en marxa per la institució insular per donar cobertura les necessitats socials de les persones en situació de vulnerabilitat, com gent gran, menors, persones amb discapacitat, en risc d’exclusió o víctimes de violències masclistes. La cobertura de les necessitats socials ha estat una altra de les preocupacions que han expressat els portaveus municipals.