El Consell demana al govern modificar la llei per garantir que no s’importarà mai més fems a les Illes Balears

En el ple d’avui s’han tractat diversos temes com l’assignació d’un milió d’euros per la restauració del castell de Bellver i la gestió interna de la ITV per part del Consell de Mallorca

El Ple del Consell de Mallorca ha acordat, entre d’altres temes, instar el Parlament de les Illes Balears perquè modifiqui la llei que permet importar residus de fora. D’altra banda, l’acord del Ple inclou també demanar una modificació perquè pagar tafifa específica per a la matèria orgànica deixi de ser una obligació i sigui opcional. La intenció de la institució insular és que els fems orgànics siguin gratuïts. «D’aquesta manera, serà fàcil que els pobles tenguin un incentiu», ha explicat el president del Consell, Miquel Ensenyat. Cal recordar que la fracció orgànica suposa el 40 % en pes de la bossa de fems.

Un altre tema que s’ha dut a Ple ha estat l’assignació d’un milió d’euros per reformar el castell de Bellver. La construcció gòtica necessita una intervenció per millorar-ne l’estat. Aquesta intervenció es farà de manera conjunta amb l’Ajuntament de Palma, ja que és el titular del castell. « Augmentar el respecte cap el nostre patrimoni i potenciar-lo és una de les feines més important del Consell. Per això, hem dissenyat un pla de feina ambiciós», ha explicat Ensenyat.