El Consell de Mallorca prepara un paquet d’ajudes per a Lesbos i Quios

La institució insular ha reaccionat davant la tragèdia humanitària dels refugiats i dóna un cop de mà a aquestes dues illes gregues que pateixen un èxode a causa de la crisi siriana

El Consell de Mallorca, institució que presideix Miquel Ensenyat, té preparades ajudes per a Quios i Lesbos. Es tracta de dues illes gregues molt properes a la costa de Turquia que viuen un drama humanitari amb el problema dels refugiats sirians.

La realitat actual és que la població i les institucions d’aquestes dues illes gregues reben molta més gent de la que poden acollir amb dignitat, amb una manca de recursos i capacitats evidents, cosa que també va denunciar MÉS per Mallorca.
La intenció del president Ensenyat és dignificar aquestes persones i donar-los recursos per frenar el procés migratori. Amb aquesta finalitat, la institució insular enviarà doblers, materials i també recursos tècnics, primer, per als infants i, després, per a tots els refugiats que hi arriben.

«Com ja he dit altres vegades, no podem donar l’esquena o sentir-nos aliens al que passa. És la nostra mateixa mar, podríem ser nosaltres, podria ser aquí. Europa no respon com cal. I si fóssim nosaltres que haguéssim de fugir d’una guerra (com ja ha passat)? I si fos aquí on arribassin milers i milers de persones fugint de la mort tot arriscant la seva vida», ha assenyalat el president de la institució insular.