El Consell de Mallorca insta a garantir que no es facin prospeccions al mediterrani

Avui, el Conseller de MÉS al Consell de Mallorca, Pere Fuster, ha explicat el posicionament del partit a la institució, deixant molt clar que "aquests projectes poden comportar perjudicis econòmics a les Illes Balears i a la seva biodiversitat"

Fuster ha explicat que el Govern ha lluitat contra les prospeccions petrolieres a la Mediterrània de la mà d’Aliança Mar Blava. Un exemple d’això és que la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ha demanat l’arxiu de tots els projectes que afectaven les Balears.

Tot i l’arxiu dels projectes de prospeccions que afectaven les Illes Balears, aquest espai ara queda lliure per a nous possibles projectes. Per això la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va encarregar a Aliança Mar Blava que fes una Llei per declarar la Mediterrània espanyola lliure de prospeccions. La Llei es va entregar als grups parlamentaris que la van fer seva i la varen presentar junts al Parlament on es va aprovar per unanimitat. "Tot i que la mesa del Congrés la va admetre a tràmit, el Govern espanyol la va vetar i la mesa, on tenen majoria PP i Ciutadans, no va aixecar el veto. En el cas de Ciutadans va adduir que no es podia aixecar el veto del govern espanyol", ha explicat Pere Fuster.

Es tracta d’un projecte que preveu prospeccions a la mar balear amb canons d’aire comprimit. "Això podria afectar a la fauna, especialment els cetacis, entre Formentera, Eivissa, Mallorca i Cabrera" i també ha afegit que "els resultats de les quals anhelen diverses petrolieres"

Per tot això Fuster ha demanat la reactivació de la proposició de llei per a declarar les nostres aigües com zona lliure de prospeccions d’hidrocarburs perquè finalment es pugui debatre.