El Consell de Mallorca i l’ajuntament de Palma rehabilitaran els molins de Sant Jordi

El Consell de Mallorca ha preparat un pla de xoc juntament amb l’Ajuntament de Palma per a la recuperació dels molins d’aquesta zona emblemàtica de l’illa. Amb aquesta intenció ja s’ha seleccionat una quinzena de molins que per les seves característiques especials i la seva rellevància, podran ser els primers a ser restaurats.

La setmana passada el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, i la responsable de la Unitat de Patrimoni Historicoindustrial, Aina Serrano, varen fer una visita conjunta als diferents molins del prat de Sant Jordi.
Aquesta campanya de la institució insular es vol emmarcat dintre d’una iniciativa que tengui un efecte multiplicador. Per això, el Consell proposarà a les empreses de l’illa que apadrinin un molí. D’aquesta manera el món empresarial ajudarà a la restauració del nostre patrimoni i a canvi del seu mecenatge, les empreses podran pintar les aspes amb els seus colors corporatius. Aquesta iniciativa té pensat rehabilitar aproximadament una dotzena de molins de cara a l’any que ve.

Cal recordar que en la mateixa zona i fruit de la seva planícia és on s’instal·là l’aeroport de Son Sant Joan. Per això estem parlant de la primera impressió que tenen els milions de visitants que vénen cada any a la nostra illa. I, tot sigui dit, l’estat d’alguns molins fa que aquesta imatge no sigui gaire bona. Al part de Sant Jordi actualment queden uns 1050 molins que són el testimoni de la tasca ingent que dels homes i dones de Mallorca durant els segles XVIII i XIX.

"Aquest pla de xoc no el volem fer sense la gent i els artesans d’aquesta comarca del terme de Palma. Per això el desenvoluparem dialogant amb ells i esperant que també ells participin. Tampoc que volem uns molins aturats o sense activitats. Per això cercam maneres que puguin ser generadors d’energia elèctrica o siguin inclosos en grans rutes molinològiques d’abast europeu", ha explicat el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat.