El Consell de Mallorca ha celebrat les seves audiències públiques per enfortir la participació

Es tracta d’una aposta ferma de la institució insular per la participació. L’objectiu de les audiències és que els consellers puguin donar compte de la seva gestió davant la ciutadania.

El Consell de Mallorca, presidit per MÉS, ha donat compta de les seves actuacions polítiques a la ciutadania mitjançant les audiències públiques. Es tracta de diferents trobades a les quals han assistit una cinquantena de ciutadans per plantejar a les conselleres i els consellers els seus dubtes i preguntes, a la vegada que comentaven el Consell de Mallorca que volen. Les audiències han comptat amb dos eixos temàtics, i han estat coordinades pel director insular de Participació, i càrrec de MÉS en el Consell, Jaume Alzamora.

La portaveu de MÉS per Mallorca a la institució insular, Mercè Bujosa, ha afirmat que «La transparència i la participació són una de les senyes d’identitat d’aquest equip de govern, i així ho duim a la pràctica en les nostres accions. Volem fer una passa més per complir amb un dels acords d’aquest govern, que aquest no cap és altre que retre comptes davant la ciutadania».

Cal recordar que MÉS va celebrar el passat 12 de novembre la seva primera assemblea de rendició de comptes dels càrrecs. Durant l’acte, els militants i simpatitzants de MÉS per Mallorca varen demanar als membres dels equips de govern del Consell de Mallorca i del Govern de les Illes Balears, i també als consellers electes i diputats i diputades de la formació, diferents qüestions relacionades amb la gestió. «Amb aquestes audiències posam a l’abast de la ciutadania la feina que ja hem fet com a partit, que és ser senzillament transparents per practicar una nova manera de fer política», ha ressaltat Bujosa.

Les audiències públiques han tingut lloc en diferents indrets; la primera i la darrera a Palma, en les quals es varen abordar els temes de cultura i desenvolupament local (primera sessió) i la de territori i medi ambient (la darrera). La segona va tenir lloc a Inca i es varen tractar els temes de benestar social, l’IMAS (presidit per la consellera de MÉS Margalida Puigserver) i participació ciutadana. El col•loqui d’economia i funció pública es va fer a Manacor.