El Consell de Mallorca dóna suport a l’Impost del Turisme Sostenible

Biel Barceló i Miquel Ensenyat comparteixen la necessitat d’implantar el nou tribut, que contribuirà a impulsar un nou model turístic basat en la creació de prosperitat compartida i en la sostenibilitat ambiental, econòmica i social


El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha visitat la seu del Consell de Mallorca, on s’ha reunit amb el president de la institució insular, Miquel Ensenyat, i amb el conseller insular d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet. Barceló, que ha estat acompanyat pel secretari general de la Conselleria, Josep Mallol, i per l’assessor tècnic de Turisme, Antoni Sansó, ha presentat l’esborrany de l’Impost del Turisme Sostenible.

Biel Barceló i Miquel Ensenyat comparteixen la necessitat d’implantar el nou tribut, que contribuirà a impulsar un nou model turístic basat en la creació de prosperitat compartida i en la sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

El president del Consell ha manifestat el suport de la institució insular al nou impost turístic, argumentant que “l’objectiu del nou impost és impulsar i promocionar un model turístic sostenible, i això implica potenciar el medi ambient, el nostre patrimoni, la Serra de Tramuntana..., que, en molts casos, són competència del Consell”. En aquest sentit, la institució reclama una participació activa en la futura Comissió per a l’Impuls del Turisme Sostenible, que debatrà i decidirà quins projectes es finançaran amb els fons que es recaptin amb el nou tribut.

Per la seva banda, el vicepresident Barceló ha convidat els responsables de la institució insular a presentar propostes de projectes que en el futur podran ser finançats amb el Fons per a l’Impuls del Turisme Sostenible. Biel Barceló ha valorat positivament la ronda de contactes amb consells insulars i amb entitats socials i econòmiques per presentar l’esborrany del nou tribut, i ha avançat que els propers dies es treurà a exposició pública l’avantprojecte de llei.

D’altra banda, els representants del Govern i del Consell de Mallorca han compartit la preocupació per l’actitud del Govern de l’Estat en relació a les inversions estatutàries, i han refermat el compromís de complir el calendari per al traspàs de les competències en promoció turística, que es negociaran al llarg de 2016 amb l’objectiu que el Consell les pugui començar a exercir a partir de l’any 2017.

Esborrany de l’Impost del Turisme Sostenible