El Consell de Mallorca condemna l’empresonament de Cuixart i Sánchez

Ensenyat: "volem diàleg, no violència i repressió"

El Consell de Mallorca, presidit per MÉS per Mallorca, ha condemnat mitjançant un comunicat l’empresonament dels dos líders dels principals moviments socials catalans. El president Ensenyat ha explicat que "volem diàleg, no podem veure com les solucions passen per la violència i la repressió. Consider totalment desproporcionada la mesura de la jutgessa, i demanam com a institució la posada en llibertat dels dos activistes.

La institució insular, en el seu comunicat també "lamenta haver-nos de pronunciar una altra vegada perquè el conflicte polític existent a Catalunya i a l’Estat espanyol no s’hagi encarat com caldria a qualsevol democràcia avançada, és a dir, a través de la política i el diàleg, sinó amb actuacions policials i judicials".

La institució insular mostra la seva "alarma" i condemna l’empresonament dels líders d’Òmnium Cultural i de l’ANC, ja que "aquestes entitats s’han caracteritzat per organitzar mobilitzacions tan massives com pacífiques, i el seu empresonament ataca aquest dret bàsic i constitutiu de la democràcia".

El comunicat del Consell conclou amb una demanda de diàleg al Govern de l’Estat per trobar una solució política i democràtica a un conflicte polític.