El Consell de Mallorca assumeix les competències en promoció turística

El Consell de Mallorca, al ple celebrat avui, ha assumit les competències en promoció turística. Es tracta d’una passa més per convertir-se en l’autèntic govern de l’illa

El Consell de Mallorca gestionarà, a partir d’ara, la promoció turística de l’illa. El govern dotarà econòmicament a la institució insular amb més de 2,2 milions d’euros per fer promoció turística. D’aquesta manera, les necessitats de cada l’illa quedaran reflectides a la gestió que faci cada consell, descentralitzant la feina que actualment fa la conselleria de turisme. Això té un impacte molt positiu, ja que la realitat del turisme varia molt d’una illa a una altra.

En paraules del Conseller Pere Fuster, coportaveu de MÉS al Consell de Mallorca, "avui acceptem la gestió de la promoció turística amb recursos suficients per assolir els nostres objectius". Fuster també ha volgut remarcar que la feina feta per la Conselleria de Turisme aquesta legislatura, "és molt positiva i va en consonància amb la necessitat real que tenim de posar un límit a l’estiu i promocionar l’illa com destí en temporada baixa. Volem un turisme sostenible tot l’any, amb feina estable i de qualitat. Estam avançant amb l’insularisme per convertir-nos en l’autèntic govern de l’illa, amb més competències i més capacitat de decisió amb temes que afecten la nostra illa. Creim en el Consell com una institució de proximitat", ha explicat Fuster.

Així, el Consell de Mallorca continuarà treballant en la mateixa línia que ha duit els darrers anys la Conselleria de Turisme del Govern de les illes. S’apostarà per un turisme més sostenible i fora de la temporada alta. També es promocionaran productes turístics que aportin valor afegit, com la cultura, la naturalesa o l’esport.

Amb la transferència, la institució insular rebrà 10 treballadors dels quals 4 seran places per cobrir, fet que permetrà al Consell decidir el perfil segons les necessitats que sorgeixin. A més, cada any es rebran 3.445.971 euros per a la promoció de l’illa. Per altra banda, es durà a terme l’ingrés d’un finançament addicional de 3,5 milions repartit en 5 anys.

Fuster també ha afegit que "treballarem per la promoció dels municipis, ja que el Consell té relació molt propera amb els pobles de l’illa. La qüestió és que el turisme necessita la implicació de totes les institucions".