El Consell de Mallorca aprova una declaració en defensa de Majorica i dels seus treballadors

El ple també ha aprovat les subvencions del Departament de Cultura a entitats com l’Obra Cultural Balear i el Gremi de Llibreters

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una declaració institucional en defensa de l’empresa Majorica i els seus treballadors. El text, proposat per MÉS per Mallorca i llegit pel conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora, contata “la necessitat de cercar una solució a la situació de l’empresa Majorica que sigui beneficiosa per a la situació laboral de les treballadores i treballadors d’aquesta empresa i per al mercat laboral de la comarca de Llevant”. L’objectiu és implicar totes les parts perquè “s’arribi a garantir el manteniment de la producció, comercialització i administració de l’empresa en el municipi de Manacor, així com assegurar el manteniment dels llocs de feina”.

El conseller Alzamora ha defensat que “MÉS per Mallorca sempre s’ha situat al costat de les treballadores i treballadors, i també del model industrial i de producció de valor aquí, als nostres municipis, que representa Majorica”.

Ajudes a la cultura

El ple del Consell de Mallorca també ha aprovat les subvencions nominatives a quatre entitats que treballen per la cultura: el Gremi de Llibreters de Mallorca, la Federació de Bandes de Música, la Federació de Música i Ball Mallorquí i l’Obra Cultural Balear. Cadascuna d’aquestes entitats té un conveni amb el Consell per l’organització de diverses activitats culturals. La vicepresidenta i consellera de Cultura, Bel Busquets, ha dit que “el Consell ha de continuar donant suport a la cultura en totes les seves formes i ha d’estar més que mai al costat de la societat civil i els agents culturals de Mallorca”.