El Consell convocarà oposicions per bombers

Durant l’any 2017 es convocaran oposicions per als Bombers de Mallorca i també 2 places per auxiliars administratius.

El consell de Mallorca convocarà l’any que ve oposicions. En concret es tracta d’11 per a bombers i 2 d’auxiliars administratius. A part dels 11 que és que s’incorporaran com a funcionaris, els 49 següents també passaran el reconeixement mèdic i faran la formació. Així, hi haurà 49 bombers interins preparats per a cobrir les vacants que sorgeixin

El conseller Joan Font ha afirmat en la roda de premsa que «amb la posada en marxa de les oposicions, i amb la contractació de personal interí als Bombers de Mallorca, donam resposta a una demanda històrica d’aquest col·lectiu, al mateix temps que dotam l’illa d’un vertader servei d’emergències».

Aquesta oferta pública no reflecteix les necessitats reals que té el Consell i més tenint en compte que no es convoquen oposicions des del 2006, exceptuant la darrera de bombers que va ser el 2010. Un tema que complica això són les limitacions de la Llei Montoro, que no permet convocar el nombre de places necessàries per posar fi a la temporalitat i la interinitat que hi ha a la institució insular. Al Consell de Mallorca el 50% de treballadors són interins o temporals.

A la vegada que es convoquen les places de funcionari de carrera, el concurs oposició també servirà per obrir dues borses d’interins, una per a auxiliars administratius i, l’altra, per a bombers. D’aquesta manera, es permet que molta gent que feia temps que esperava la convocatòria es pugui presentar, sobretot per als joves i les persones en atur que encara no s’hi havien pogut presentar mai.