El Consell de Mallorca catalogarà i recuperarà l’avió "Coronado"

L’avió, únic a tot l’Estat, fa 30 anys que es troba a Son Sant Joan des de la fallida de la companyia Spantax. Ara s’estudien diferents alternatives per traslladar-lo i millorar el seu estat actual.

La Comissió de Patrimoni del Consell de Mallorca ha aprovat mantenir la declaració com a Bé Catalogat de l’aeronau CV-900 30-05. El mític avió de la companyia Spantax que va fer fallida ara fa 29 anys va obtenir aquesta condició l’any 2010 i des de llavors cap administració ha intervingut per aturar la seva progressiva degradació. Ara, el Consell vol donar una nova empenta al projecte de restauració i recuperació d’una aquesta aeronau. En paraules del president Ensenyat "Es tracta de recuperar una part del patrimoni més recent i que ha marcat tota una època". De fet, el Museu del Transport de Suïssa inclou a la seva col·lecció un aparell idèntic. El de Mallorca és un dels 4 que es conserven a tot el món.

Així i tot l’avió fa tres dècades que es deteriora a la base aèria de son Sant Joan. Precisament, a instàncies de l’Exèrcit de l’Aire es va incoar un expediente per descatalogar l’avió i així poder ser retirat de les instal·lacions militars. Ara, en canvi, tant l’Exèrcit com el Consell han acostat posicionaments per retirar l’aparell i en compte de ser desballestat, serà restaurat. De moment, AENA qui també s’ha implicat en el projecte podria cedir l’espai que podria albergar l’avió i algunes empreses privades estarien disposades a participar en els costos i tasques de restauració. Amb aquest canvi de rumb i major implicació, el Consell ha decidit liderar la mediació entre totes les parts implicades per mobilitzar els recursos necessaris que impedeixin la desaparició de l’aeronau.

De moment, el president, Miquel Ensenyat, ha mantingut diferents reunions amb representants de l’associació Amics de Son Sant Joan, Fundació Aeronàutica Mallorquina i alts càrrecs de la base aèria per analitzar i coordinar actuacions en vista al futur davant l’avançat estat de degradació de l’aparell. La primera acció implica moure l’avió. Això evitaria els problemes de seguretat dels quals alerta l’exèrcit. Una vegada sigui traslladat a un lloc adient podrien començar les tasques de rehabilitació.

L’aeronau Convair CV990 Coronado EC-BZO és d’un dels últims quatre Coronado que queden d’una peça al món i l’únic que hi ha a Espanya (hi ha un altre a Suïssa i dos en Mojave, Califòrnia). La recordada companyia xàrter espanyola Spantax que va fer fallida en 1988 i va ser el major operador de la història d’aquest aparell, arribant a tenir 14 unitats. Després del seu cessament d’operacions 11 unitats van quedar aparcades en l’aeroport civil de Palma i desballestades els anys següents, mentre que l’aeronau que ara es vol conservar va quedar estacionada en zona militar, ja que Spantax tenia el seu hangar de manteniment dins de la zona militar de la Base Aèria de Son Sant Joan. Això va permetre que ningú la reclamàs.