El Consell aprova noves mesures de lluita contra els abocadors il·legals de Mallorca

L’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca ha acordat iniciar la recollida d’informació per part dels municipis sobre l’estat de les fiances de residus de construcció i demolició pendents d’execució entre els anys 2006 i 2011.

L’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca, organisme impulsat per MÉS per Mallorca i depenent del Consell, ha acordat impulsar noves mesures per netejar els abocadors il·legals existents actualment a l’illa. Per aquest motiu s’ha sol·licitat als responsables del ajuntaments que s’iniciï la recollida d’informació sobre l’estat de les fiances de residus de construcció i demolició pendents d’execució entre els anys 2006 i 2011.

Durant la reunió amb els batles i batlesses de Mallorca s’ha informat que l’objectiu de la recollida d’informació és el d’aclarir quines fiances han de ser desbloquejades i retornades, i quines altres poden ser executades per tal de d’invertir la seva quantia en la neteja d’abocadors il·legals dels municipis, així com també altres mesures de caire mediambientals.

Des del Consell de Mallorca també han anunciat que durant les dues properes setmanes es duran a terme reunions amb els diferents ajuntaments per tal d’explicar tots els detalls d’aquesta línia d’actuació.

Per altra banda, durant la sessió d’avui, l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca ha abordat el tema de la previsió de renovació de la concessió de la recollida selectiva de matèria orgànica dels municipis que finalitzen contracte actual.

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font, i el director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern, Joan Groizard, han informat sobre les línies de treball amb els municipis de Mallorca referents a vehicles elèctrics i punts de recàrrega, integració d’energies renovables a edificis municipals i pacte de batles i batlesses per a la reducció de l’impacte del canvi climàtic.