El Consell aprova la nova relació de llocs de treball i dignifica l’ús del català a la institució

El ple d’ahir del Consell de Mallorca dignificà la nostra llengua amb una mesura inclosa en la nova RLT de la institució insular

El ple del Consell de Mallorca aprova ahir una mesura per dignificar el català i donar-li el lloc que pertoca. D’aquesta manera el Consell aplica la llei per la recuperació de la funció pública aprovada pel Parlament de les Illes. La proposta va ser aprovada pel ple amb els vots en contra del Partit Popular i els de Ciudadanos.

La RLT s’adapta a l’estructura del Consell i respon a algunes demandes dels diferents departaments i dels representants dels treballadors del Consell. A més, també es recupera el requisit del català per a tots els treballadors de la institució insular. D’aquesta manera, el Consell aplica la Llei 4/2016 de mesures de capacitació lingüística per a la recuperació de l’ús del català en l’àmbit de la funció pública.

Pel que fa a places de nova creació, es creen 9 llocs de treball amb l’únic objectiu d’agilitzar els tràmits que es fan des del Consell. Entre les places, es troba la d’una intervenció delegada per al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports. Durant el mes de març del 2016 aquesta RLT es varen dur a diverses meses de negociació, en què hi havia representats els sindicats. En la mesa del 21 de març, es va dur a aprovació aquesta mesura. El document que fa referència a l’adscripció dels llocs de treball i a la reconversió de places es va aprovar per unanimitat.

El document amb les propostes que havien fet les seccions sindicals es va aprovar amb els vots a favor de la UGT i del CSIF, i amb l’abstenció de CCOO. Actualment s’està redactant un catàleg de funcions nou de tot el personal del Consell. Una vegada acabat aquest catàleg, s’elaborarà una altra RLT, que serà més completa.