El consell aprova el rescat del túnel de Sóller

Es tracta d’una demanda històrica dels veïnats de la zona. Cal recordar que és l’únic peatge que es paga de forma directa a l’illa.

El Consell de Mallorca ha aprovat avui el rescat del túnel de Sóller. Aquesta decisió respon a la petició feta per centenars de residents que han de pagar per poder entrar al seu municipi. El president del Consell, Miquel Ensenyat, ha explicat que «avui és un dia de festa. Hem acabat amb una injustícia històrica, hem aprovat que cap ciutadana ni cap ciutadà de Mallorca hagi de pagar per anar o tornar del seu municipi». Ensenyat també ha volgut remarcar que es tracta d’una «promesa que dúiem en el programa electoral de MÉS i ara la farem realitat».

Ensenyat ha destacat que el rescat resol una situació d’injustícia que presenta «tota una sèrie de greuges per als residents, però també per al teixit empresarial solleric» i que el moment per fer-ho era «ara, perquè ningú no assegurava que es tornàs a produir una pròrroga en el contracte amb l’empresa concessionària amb l’excusa de fer més inversions que són necessàries, però que s’han de plantejar des del Consell i amb el mateix procediment que se segueix amb la resta d’infraestructures, a través del conveni de carreteres o bé a través de finançament general", ha explicat el president.

El portaveu de MÉS a la institució insular, Lluís Apesteguia, també ha expressat la seva conformitat amb la mesura adoptada avui. En paraules del conseller, són els "empresaris, professors, i gent que fa feina a Sóller els damnificats pel peatge. Amb el rescat del túnel de Sóller diem adéu a les barreres, als peatges, i al negoci privat amb una carretera de l’illa. En definitiva, adéu a la discriminació i a un símbol de la corrupció".

Al ple d’avui de la institució insular eren presents representants dels municipis de la comarca, com Bunyola o Sóller. El batle de Sóller, Jaume Servera, també ha apuntat la necessitat de donar aquesta passa justa i necessària.