El canvi està en marxa a la Platja de Palma

Llorenç Carrió: "És important recuperar el temps perdut"


El canvi ja està en marxa a la Platja de Palma. Entre les mesures que proposa l’equip del consistori hi ha la limitació de la venda d’alcohol, l’obertura d’una oficina conjunta entre Habitatge i Benestar Social, una campanya sobre el compliment de les ordenances municipals, una inspecció dels locals de la zona prèvia a la pròxima temporada i una major col·laboració amb l’Ajuntament de Llucmajor. Mesures que es varen explicar al ple extraordinari sobre la situació de la Platja de Palma que va sol·licitar el PP.

Tal com va assenyalar el regidor dels districtes Centre i Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Llorenç Carrió, “el nou consistori no consent que es digui que ha deixat desatesa la Platja de Palma. Si aquest espai continua tenint un enorme potencial és més per la inversió privada que pel que han fet les administracions públiques durant els darrers anys. És important recuperar el temps perdut. En aquest sentit, avui hem recuperat el Consorci de la Platja de Palma per impulsar la rehabilitació de la zona”.

Carrió ha explicat els motius del descontentament veïnal: “Encara que la temporada turística ha tengut unes xifres rècord, la precarietat laboral també ha estat rècord. Demanam a l’oposició fer memòria, perquè moltes de les solucions que ara se’ns reclamen no s’han dut a terme en l’anterior etapa, i recordam que ens varen deixar els pressupost tancats i amb poc marge de maniobra. Encara que acaben de passar només tres mesos, ens hem reunit amb tots els sectors econòmics i socials per consensuar solucions amb la voluntat política ferma d’atendre els problemes de la Platja de Palma.”

Per la seva part, la regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, va assenyalar que “totes les problemàtiques de la Platja de Palma tenen el seu origen en el model turístic i en la massificació que pateix aquesta zona”. Truyol va continuar insistint que “això suposa moltes molèsties en aspectes de neteja i recollida de fems. És una zona totalment degradada amb la complicitat de les polítiques del PP. Per això ara celebr la vostra preocupació, però cal posar en marxa mesures quan un governa”.

La regidora ha explicat les mesures preses fins ara: reforçament amb quatre persones més d’EMAYA, tres passades diàries de neteja i de buidatge de papereres i reforçament dels diumenges i festius en primera línia. Les reclamacions ciutadanes s’han reduït a la meitat del juliol a l’agost, tot i el creixement del nombre de residus recollits.