El bosc del Canòdrom, una realitat abans de final d’any

Antoni Noguera: "Es tracta d’un projecte emblemàtic que dibuixarà la Palma del futur, un projecte que connecta amb la gent i lluita contra el canvi climàtic"

Les obres es licitaran el mes d’abril, una vegada estigui acabat el projecte d’execució, per a que puguin començar abans d’acabar l’any


"Volem que la gent s’il·lusioni amb la Palma del present i del futur, i que estimi una ciutat feta per a les persones i de les persones", així ho ha dit Antoni Noguera, regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne, que ha presentat avui el projecte emblemàtic que dibuixarà el nou model de ciutat a la zona d’Es Fortí: el bosc situat a l’antic Canòdrom. Noguera, acompanyat pel director general d’Habitatge, Francisco Cifuentes, i els presidents de les associacions de veïnats d’Es Fortí, Salvador Maimó, i del carrer de Jesús, Miquel Rosselló, ha explicat que "el bosc urbà començarà a ser una realitat abans de finals d’any".
El regidor ha explicat que l’Ajuntament ja compta amb l’avantprojecte del futur bosc urbà de Sa Riera i amb el projecte inicial de la primera fase, de 16 mil metres quadrats i que estarà situada al Canòdrom. El projecte d’execució estarà acabat el mes d’abril per a començar la licitació de les obres i que aquestes es puguin iniciar abans de final d’any i que el bosc urbà del canòdrom estigui acabat a principis de l’any que ve.
L’objectiu és que la segona fase del projecte, que estarà situat en els terrenys del velòdrom d’Es Tirador, pugui estar enllestida l’any 2019.

Palma s’equipara a grans ciutats del món amb boscs urbans

Noguera ha afirmat que avui "Palma s’equipara a grans ciutats del món que ja compten amb un bosc urbà dins del centre de la ciutat". El regidor també ha destacat que el projecte presentat avui permet "transformar un punt negre de la ciutat, a més de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, amb una gran concentració d’arbres dins la ciutat que permetran reduir l’emissió de CO2". Noguera ha destacat que el bosc també "serà un espai veïnal a l’aire lliure, un espai d’arbres on poder passejar, estar amb els nins, anar en bici o córrer". Amb aquest projecte "aconseguim que els ciutadans s’il·lusionin amb l’urbanisme, que sigui un urbanisme de la gent, amb una ciutadania engrescada i il·lusionada amb aquests projectes que transformen la ciutat" ha afirmat el regidor.

Integració elements existents

Per la seva banda, Cifuentes ha destacat que el bosc del Canòdrom "obrirà la ciutat amb la natura, a més de connectar barris tradicionalment aïllats pel torrent de Sa Riera com Es Fortí per una banda i el camí de Jesús i Bons Aires per l’altre". En el bosc se sembraran arbres d’espècies mediterrànies com els lledoners i les alzines, entre d’altres.
El director general d’Habitatge també ha explicat que el projecte aprofitarà i integrarà elements ja existents, com l’antiga entrada al Canòdrom, la pista, que serà un espai per a córrer, els arbres i la vegetació existent. "Tenim un banc de llavors a aprofitar" ha explicat Cifuentes. També s’integraran les restes de l’antiga síquia del segle XIII que es troben ubicades en el recorregut de l’antic arc de tints, que està al llarg del mur exterior del solar del canòdrom.
Antoni Noguera també ha explicat que es compta amb una inversió de 500 mil euros per a aquesta primera fase, provinents dels fons de la Llei de Capitalitat i dels pressupostos participatius. La creació de corredors verds i la primera fase del bosc urbà de Sa Riera va ser el projecte més votat per la ciutadania en els pressupostos participatius.

Presentació pública

Aquest pròxim divendres, a les 19 hores, a la seu del COAIB (Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears), hi haurà una presentació pública del projecte, una trobada oberta a tota la ciutadania.