El batle republicà Joan Mas i Verd és declarat fill il·lustre de Montuïri

La iniciativa de l’equip de govern de MÉS per Mallorca va ser aprovada per unanimitat en el plenari extraordinari que celebrà l’Ajuntament de Montuïri el passat dissabte

La reparació de les víctimes de la repressió feixista a Mallorca va fer una passa important dissabte passat en la declaració del batle republicà Joan Mas i Verd “Collet” com a fill il·lustre de Montuïri.

Joan Mas va ser batle entre l’abril de 1931 i l’abril de 1936, quan dimití. Durant el seu mandat es reformà el cementeri municipal, s’obrí la primera biblioteca pública del municipi i es construí el grup escolar que actualment porta el seu nom després de guanyar un referèndum en què es consultà la població. Va ser detingut i afusellat per una partida de falangistes el 3 de setembre de 1936.

L’acte de proclamació com a fill il·lustre consistí en un plenari extraordinari celebrat dissabte passat en què tots els grups polítics representats al consistori varen votar a favor de la proposta. El batle de Montuïri Joan Verger (MÉS) declarà en el seu discurs “ell va demostrar que des de la llibertat i la democràcia es pot canviar, i de quina manera, la societat. Fent-la més justa i igualitària”.

La sala de plens de la Casa de la Vila era plena de públic entre el qual tres de les quatre filles i altres familiars del batle Collet, el president del Consell de Mallorca Miquel Ensenyat i el director general d’Agricultura Mateu Ginard.

L’equip de govern de MÉS per Mallorca a l’Ajuntament de Montuïri féu la proposta de declarar Joan Mas i Verd fa uns mesos així com també dedicar enguany a la seva figura.