“El batle Isern menteix sobre les dades d’atur: hi ha més de 41.212 persones que cerquen feina”

Mateu Isern presumeix d’haver reduït el nombre d’aturats a Palma i el xifra en 31.944 persones. Oblida intencionadament a 10.000 persones més que són demandants de feina

Neus Truyol: “El PP vol ocultar la realitat del mercat laboral a Ciutat: a Palma cada dia hi ha més pobresa laboral”

MÉS per Palma desemmascara la realitat idíl•lica i positiva que ens vol fer veure el PP i el batle Mateu Isern sobre la seva gestió en relació a l’atur i el mercat laboral. El batle Isern parla de 31.944 aturats, quan a data d’octubre 2014 hi ha 41.212 persones que cerquen feina a Palma. “Mateu Isern oblida el drama de 10.000 persones que viuen i paguen els seus imposts a Cort”.
“El PP de Palma sol utilitzar la dada de la baixada de l’atur registrat com a èxit en la seva gestió en matèria sociolaboral. Però com és sabut l’atur registrat no inclou a importants col•lectius de persones en atur, com per exemple els Fixos Discontinus que són un col•lectiu molt important de la ciutat. Per tant allò rigorós és observar l’evolució de les persones que estan inscrites a les oficines del SOIB en demanda d’ocupació.

Neus Truyol, davant aquesta realitat, afirma que “ja sabem com actua el PP: menteix, menteix, i quan l’enganxes, segueix mentint”.

El còmput interanual de les persones que cerquen feina a Palma ha baixat lleugerament els darrers anys, com mostra el següent gràfic:

I les raons, entre moltes altres, del per què hi ha menys persones cercant feina són les següents:

1.- Hi ha menys persones estrangeres cercant feina, tot i que moltes no tenen feina, o treballen en negre. Hi ha molta gent aturada desanimada, que no confia trobar feina remunerada.

2.- Per la deterioració de les condicions de treball, amb treball que remunera menys hores treballades. Especialment important és ressaltar el creixement dels contractes a temps parcial i la temporalitat dels mateixos. A més, solen ser contractes temporals i/o parcials no desitjats, la gent vol treballar més temps hores i durant més mesos/anys. A Palma, el 90% dels contractes són temporals i precaris.

"La recepta del PP per sortir de la crisi: atur i condicions de treball indignes"

La regidora Truyol insisteix en que “el PP menteix: hi ha més gent aturada de la que confessen". Però a aquesta crua realitat li hem de sumar les polítiques que ha aplicat el PP en els darrers tres anys (reforma laboral, aposta única pels emprenedors, entre d’altres). “La fórmula del PP per sortir de la crisi és menys treball i en condicions pitjors, que ens generen precarietat laboral i traballadors/es pobres. Una nova estafa del PP.”

Les mentides sobre la baixada del nombre d’aturats registrats al SOIB s’amaguen rere la següent realitat:

-  Més contractes precaris. Cada treballador/ treballa menys hores i per menys temps. La gent treballa amb pitjors condicions laborals, així, tenir una feina no significa arribar a final de mes, més treballadors/es pobres.
-  Moltes persones, sobretot joves, han estat expulsades, han de cercar feina a l’estranger. “Espanya torna a ser una fàbrica d’immigrants forçats, migraren els nostres avis i ara ho han de fer els nostres joves”.
-  Moltes persones que no tenen feina ja no tenen esperança en trobar-ne, per aquesta raó ja no s’apunten al SOIB. “Un drama social, persones a les que se’ls hi ha robat el futur”.

MÉS per Palma recorda al PP que cada vegada hi ha més persones sense feina que no cobren cap tipus de prestació. “Més del 25% de la gent aturada no cobren l’atur ni res”. Les Illes Balears som líders en desprotecció social, en comparació amb la resta de l’Estat, IB hi ha un 5% més de persones aturades sense protecció social. La pobresa, la desigualtat entre rics i pobres és cada vegada més gran a Palma. “Mentre obrin tendes de luxe al Born per els rics, el PP condemna a la majoria de la gent a viure en la pobresa o la precarietat. Aquesta és la doble moral del PP. Més privilegis pels qui més tenen, i més estafa per qui menys té”.

Al mateix temps, se suma que moltes petites i mitjanes empreses tanquen la persiana. El teixit empresarial local es romp per l’aposta del PP a afavorir a les grans empreses i centres comercials. “El PP és una màquina de destrucció de l’economia real”, denuncia Truyol.

No necessitàvem més exemples, però ara ja ningú pot negar que “la política del PP és una autèntica estafa, prometien llocs de treball, però no ens deien que serien en condicions d’esclavitud i pobresa”. I n’Isern i companyia parlen de “gran gestió” per reduir l’atur. “Vergonya aliena i indignació davant uns polítics que actuen contra la gent mentre mostren rialles de satisfacció. El PP condemna, amb les seves accions, a la pobresa a les classes populars”.

Així doncs, tot indica que el mandat del PP a Cort serà el període on les treballadores i treballadors pobres hauran esdevingut en un tret fonamental de la problemàtica sociolaboral de la ciutat.

Documents adjunts