El 70% de municipis de Mallorca rebutgen el TIL i donen suport als docents en vaga

37 municipis d’un total de 53 han aprovat les mocions de rebuig a la imposició del TIL i de suport als mestres i professors

JPEG - 208.4 kB

37 municipis de l’illa de Mallorca, d’un total de 53, han aprovat mocions a favor d’una educació pública i de qualitat, de rebuig a la imposició del TIL i de suport als mestres i professors en vaga indefinida. Això de moment, a l’espera que altres municipis debatin mocions similars els propers dies. Aquesta xifra suposa el 70% dels municipis de Mallorca (concretament, el 69,8%).

Cal remarcar que d’entre els municipis que han aprovat aquestes mocions, n’hi ha de governats pel PP. En molts d’ells els regidors i regidores d’aquest partit s’han abstingut en la votació (o, fins i tot, en algun cas hi han votat a favor). La impressionant mobilització de la immensa majoria de la comunitat educativa arreu dels pobles de Mallorca ha estat determinant perquè les mocions hagin pogut prosperar.

Els municipis que han manifestat el rebuig a la imposició del TIL i la solidaritat amb els docents en vaga són, de moment, els següents:

-  Alaró
-  Alcúdia
-  Algaida
-  Andratx
-  Ariany
-  Artà
-  Banyalbufar
-  Búger
-  Campanet
-  Campos
-  Capdepera
-  Consell
-  Costitx
-  Esporles
-  Lloret
-  Lloseta
-  Llubí
-  Llucmajor
-  Manacor
-  Mancor de la Vall
-  Maria de la Salut
-  Muro
-  Petra
-  Pollença
-  Porreres
-  Puigpunyent
-  Sa Pobla
-  Sant Joan
-  Sant Llorenç
-  Santa Margalida
-  Santa Maria del Camí
-  Sencelles
-  Ses Salines
-  Sineu
-  Son Servera
-  Valldemossa
-  Vilafranca de Bonany