Educació ha d’aturar la persecució als docents i ha de solucionar el conflicte

El Grup MÉS denuncia “l’obsessió malaltissa” de la Conselleria i lamenta que es vulgui controlar i atemorir els caps de departament dimitits


Davant les noves actuacions de la Conselleria d’Educació per "investigar" si hi pot haver cap irregularitat sancionable en les cartes de dimissió dels caps de departament dels centres educatius, el Grup Parlamentari MÉS constata que la Conselleria manté tots els seus esforços en controlar, perseguir i atemorir als docents per tal que acatin cegament la disciplina del Govern, obviant els principis de professionalitat i independència amb la qual ha d’actuar, i el dret que els empara de renunciar un càrrec docent que havien assumit lliurement.

El diputat Nel Martí insta la Conselleria “a aturar la obsessió malaltissa de perseguir als docents, i a treballar per evitar el que ja sembla inevitable: que el curs 2013-2014 sigui un curs perdut per molts alumnes, en vàries matèries, degut a la implementació del TIL contra tota raó i contra tota la comunitat educativa”.

Martí lamenta l’actitud de la consellera: “en compte de prendre mesures per apropar posicions i acabar amb un malestar que fa impossible la tasca educativa, la consellera Camps converteix qualsevol discrepància en un motiu de confrontació objecte d’expedient i sanció”.

La diputada Fina Santiago subratlla: “qualsevol persona sensata, davant 131 dimissions, entendria que té un conflicte seriós i iniciaria una estratègia encaminada a solucionar el conflicte. En canvi, a Educació tenim una consellera i un equip que el que fan és perseguir individualment a qui expressa el conflicte. La qual cosa el que fa és enquistar-lo, no resoldre’l”.