Ecologisme i política lingüística centren les esmenes de MÉS per Mallorca als pressuposts del Govern

Els ecosobiranistes volen millorar els comptes del 2020

El grup parlamentari de MÉS per Mallorca ha presentat una trentena d’esmenes al projecte de Llei de pressuposts de 2020. La gran majoria d’aquestes esmenes tenen un caire ecologista, social i dirigit a protegir els drets lingüístics. Així, MÉS per Mallorca ha presentat una esmena on queda ben palès el compromís amb les iniciatives de custòdia del territori. Es tracta d’un element indispensable pel que fa a la conservació i la gestió dels espais naturals protegits. De fet, Gràcies a la col•laboració de Més, els darrers anys, la Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears, entitat sense ànim de lucre, ha pogut dur a terme un inventari d’iniciatives segons el qual s’ha arribat a 108 acords amb 19 entitats, i això suposa una superfície total en custòdia de 9.919,59 hectàrees d’arreu de les illes. Aquest inventari i la pàgina web de l’entitat sense ànim de lucre s’han pogut elaborar gràcies a una subvenció de la Conselleria de Medi Ambient, entre altres accions que ha impulsat l’entitat. Ara, gràcies a l’esmena de MÉS, la iniciativa podrà tenir continuïtat.

De la mateixa manera, MÉS per Mallorca, i en concordança amb els acords de Bellver garantirà via esmena una partida pressupostària per dotar dels recursos suficients a l’Oficina de Drets lingüístics.MÉS per Mallorca també ha arribat als consensos necessaris per traslladar als pressuposts del Govern diferents partides que, entre d’altres, permetran destinar més recursos a menjadors escolar. Els diputats de MÉS també han aconseguit tancar un acord entre els diferents partits del pacte per suprimir les exempcions fiscals que fins ara gaudia les empreses del sector del joc. " la proliferació de cases d’apostes i el perill que suposa per moltes famílies no podia tenir cap tipus de suport institucional. Per això, i atenent a què volen legislar el sector, hem eliminat les bonificacions fiscals", argumenten des del grup parlamentari.

Així lescoses, les esmenes ressumeixen l’esperit polític de la formació ecosobiranista. D’aquesta manera, les esmenes han estat registrades “amb la intenció de reforçar els acords signats i donar compliment als Acors de Bellver".Amb aquest tarannà de consens, les esmenes a les quals donarà suport el grup de diputats ecosobiranistes, permetran definir amb més detall l’acció de govern fixada pels partits que donen suport a l’executiu.