DOLORS FORTESA-REI, PROTAGONISTA A LA COMMEMORACIÓ DEL DESEMBRACAMENT DEL REI EN JAUME

Aquest dimecres se celebrà l’acte que recorda el desembarcament del Rei En Jaume a la Capella de la Pedra Sagrada, a Calvià, una compareixença que ja s’ha convertit en una forma habitual de tancar l’estiu per als calvianers i calvianeres.

L’horabaixa començà amb la música en directe per part de la colla de xeremiers de Calvià i tot seguit, el primer a agafar el micròfon fou Rafel Sedano que a més de presentar l’acte també va fer una petita valoració política en l’àmbit municipal i acabà donant pas a Guillem Balboa, qui va fer unes valoracions sobre l’estat de la qüestió i explicà com està sent l’inici del curs polític. Ara era el moment per la pregonera.

Aquest any tenia una especial càrrega emotiva perquè s’ha complit un quart de segle des de la primera celebració. L’encarregada del pregó, Dolors Fortesa-Rei, encara li donà un punt més d’emoció amb el seu discurs que l’encetà dirigint-se als més joves fent-se seves les paraules de Salvador Espriu: "Es mantindran fidels per sempre més al servei del poble". Amb un discurs crític, carregat de referències històriques i poètiques acabà amb un "Visca la República, visca Mallorca, Visca els Països Catalans" que posaren dempeus tots els assistents.

Com de costum, després del pregó les xeremies es tornaren a posar en marxa per interpretar ’La Balanguera’.

Un altre any, en aquest moment s’hauria posat el punt final i s’hauria passat a fer un petit refrigeri amb tots els assistents. Però enguany, per sorpresa de na Dolors, Sedano tornà a agafar les regnes de l’acte per presentar la jove xel·lista, Raquel Arévalo, que interpretà en directe ’El Cant dels Ocells’. Finalment, s’aixecaren Toni Noguera i Bel Busquets, que tancaren el petit homenatge amb unes paraules d’agraïment cap a la pregonera i li feren entrega d’un ram de flors.