DISCURS DEL PRESIDENT MIQUEL Ensenyat A L’ACTE D’HONORS I DISTINCIONS DEL CONSELL DE MALLORCA

Bona nit i benvinguts a la casa de tots els mallorquins i mallorquines. En nom del Consell que tenc l’honor de presidir, voldria primer que res, mostrar el meu agraïment, per la seva presència, a totes les institucions aquí representades, i a tots els ciutadans que han volgut acompanyar-nos en aquest acte institucional.

Avui, aquest magnífic saló de plens acull, un dels actes més emotius que al llarg de l’any aquí se celebren.

El d’avui és un acte d’homenatge, un acte en el qual el Consell de Mallorca distingeix a persones o entitats destacades pel seu bon fer i el seu talent. En definitiva, per la seva trajectòria en favor de la societat i de la nostra benvolguda illa.

Es tracta d’un reconeixement col·lectiu a aquells que han assumit un extraordinari compromís personal i social, però també un compromís de servei públic. De fet, la història de Mallorca és la suma de la història de les seves persones. Des de l’anonimat o des de l’exercici d’una tasca pública.

Entre tots i totes he anat construint aquesta Mallorca moderna que a poc a poc ha anat consolidant-se.

Una societat que ha sabut avançar sentint-se orgullosa del seu passat, però oberta sempre a nous corrents i idees.

Avui Mallorca és una illa gran en tots els sentits: plural, diversa i cosmopolita. Un lloc on hi ha cabuda per tothom i on els reptes del futur s’afronten de manera valenta i decidida.

Amb aquest orgull i amb la mirada posada en el futur som conscients que només seguirem avançant amb esforç, tenacitat i amb l’horitzó ben definit. Així han actuat, també, les persones, entitats i col·lectius que avui hem distingit.

Tots aquests valors, representants pels protagonistes d’aquest vespre, són també el reflexe de la nostra societat i han de ser un revulsiu per aquells que ocupam càrrecs públics.
De fet, ens han de servir d’inspiració per enfortir la política i millorar la nostra democràcia.

De fet, l’homenatge d’avui és fruit d’un gran consens entre tots els partits polítics aquí representants. És cert que a vegades, el diàleg, quan s’entrecreuen opinions i criteris diferents, poden crear moments de tensió. Precisament, és en aquests quan la política, en la seva concepció més pura, ha d’imposar-se pel bé general.
Aquesta dialèctica i esperit de consens ha marcat des de l’inici el mandat actual. Això és la política, la bona política, la política al costat de la gent, obrint les institucions i les decisions a la ciutadania. Crec, sincerament, que ho hem demostrat. El Consell de Mallorca n’és un bon exemple. Un punt d’encontre, un lloc per al debat i per cercar solucions consensuades. Un exemple de bona gestió.

Amb aquests fonaments, l’equitat i la justícia social han de ser considerades com un objectiu prioritari de les polítiques públiques.

Tot per enfortir les condicions que garanteixin el nostre desenvolupament econòmic. Això, si, sense oblidar que cal conjugar altres valors com l’ètica, la participació, la cooperació, la creativitat i la innovació.

Es tracta de valors que, repetesc, reuneixen tots aquests homes, dones i institucions avui reconeguts i que ens enorgulleixen com a membres d’aquesta societat.

El seu exemple, la seva dedicació i la seva exemplar trajectòria humana ha de servir de guia per orientar el nostre treball.

Per això, i en nom del Consell, vull reiterar la meva més sincera felicitació i agraïment.

Bona nit i moltes gràcies.