Després de pagar la seu, el PP va beneficiar BRUESA amb 70 milions en contractes d’obra pública

El diputat Miquel Àngel Mas denuncia que el Govern de Jaume Matas (PP) va adjudicar a aquesta empresa contractes per valor de 69,82 milions

Biel Barceló: “Bauzá té un despatx en aquesta seu que es va finançar il·legalment. És ben hora que doni la cara i doni explicacions”


El Grup MÉS ha denunciat que el PP, des del Govern presidit per Jaume Matas i l’Ajuntament de Palma presidit per Catalina Cirer (2003-2007), va beneficiar l’empresa BRUESA amb contractes d’obra pública per valor de 70 milions d’euros. Concretament, 69,82 milions. Aquests contractes es varen fer després que l’empresari Antonio Pinal (president de BRUESA) finançàs la reforma de la seu del PP de Palma, segons han confessat Javier Rodrigo de Santos i Luis Bárcenas.

Els contractes de les administracions controlades pel PP adjudicats a BRUESA durant el període 2003-2007 són:

1) Desembre 2003. Aparcament de Santa Pagesa (12.809.945 €). Ajuntament de Palma.

2) Desembre 2004. Soterrament de les vies del tren (29.036.279,95€). Adjudicació a una UTE conformada per BRUESA i una altre societat. Promou: Ajuntament de Palma i Conselleria d’Obres Públiques.

3) Gener 2005. Desdoblament de la variant de Son Ferriol-Camí de sa Síquia (19,98 milions). Promou: Ajuntament de Palma i Conselleria d’Obres Públiques. L’obra va ser inaugurada l’any 2006 pel Sr. Matas, el Sr. Rodrigo de Santos, la Sra. Cabrer i la Sra. Cirer.

4) Febrer 2007. Dia 22 de febrer de 2007 es va aprovar l’adjudicació de la seu de la Conselleria de Sanitat a una UTE conformada, entre d’altres, per BRUESA i una altra societat, per 8 milions.

El diputat Miquel Àngel Mas, que demà interpel·larà el Govern en matèria de corrupció, considera que aquests fets són molt greus, i afirma que “demà el president Bauzá té una oportunitat única per agafar el micro en el Parlament i donar totes les explicacions que necessita la ciutadania”.

El portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, recorda que “Bauzá té un despatx en aquesta seu que es va finançar il·legalment. És ben hora que doni la cara i doni explicacions, si és que realment es vol desmarcar del comportament mafiós del PP”. Barceló insta el president a obrir una investigació interna, a posar la informació que recapti en mans de la Fiscalia anticorrupció, a tornar els doblers malversats i a demanar perdó a la ciutadania.