David Abril: “No és ocupació neta, és precarietat i explotació laboral”

El Grup MÉS lamenta el triomfalisme del Govern Bauzá en relació a les dades de l’atur publicades ahir.

El diputat del Grup MÉS, David Abril, ha assegurat avui que no existeixen motius per alegrar-se del creixement del nombre de persones ocupades si això es fa “a costa de la precarietat i l’explotació de la majoria de treballadores i treballadors, tant a l’economia formal com a la submergida”.

Abril ha afirmat que “els titulars optimistes del Govern contrasten amb l’estructura de l’atur a Balears, on hi ha més de 37.000 famílies amb tots els seus membres a l’atur i on una de cada quatre persones aturades no reben cap mena de prestació”. El diputat del Grup MÉS ha continuat afirmant que “tenim una preocupant tendència a l’atur estructural, amb un 14,4% de la població aturada des de fa més d’un any, i un 33,9% des de fa més de dos”.

David Abril ha lamentat les celebracions del Govern Bauzá “quan en un mes de juliol històric en xifres de visitants a les nostres illes només hi ha 455 persones menys a l’atur que el mes de juny”. Abril ha recordat que “el 92% dels contractes signats son temporals i, per tant, no son cap garantia de feina de cara al mes de setembre. Per a Abril, “és lamentable jugar amb les xifres sense pensar en les persones que hi ha darrera. Parlar de afiliacions a la seguretat social com si tot fossin feines a temps complet és un insult ja que allò que creix és la feina per hores i a temps parcial mentre es segueixen destruint llocs de feina estables gràcies a la reforma laboral del PP”.

Per altra banda, des del Grup MÉS manifesten que crida l’atenció la creixent diferència entre les dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA), referida a la població desocupada real, i les del Govern, que rebaixen l’atur gairebé a la meitat ja que només comptabilitzen l’atur registrat al SOIB. Abril assegura que “el Govern ha inutilitzat el SOIB com a eina dinamitzadora del món laboral i, conseqüentment, ha fet que la gent no estigui registrada al Servei Públic d’Ocupació ja que el consideren inútil a l’hora d’aconseguir una feina”.

Segons Abril, “si les dades dels Govern Balears i del Govern Espanyol fossin reals, hi hauria alegria als carrers, tal i com pregonava la Soraya Sáez de Santamaria”. El diputat del Grup MÉS ha finalitzat lamentant que “allò que s’ha instal·lat de veres a les Balears i que hauria de preocupar al president Bauzá és la precarietat, l’explotació, la por, i la manca d’expectatives per a una part important de la societat, que s’indignen amb els titulars fàcils que alimenten les consignes del PP”.