David Abril: “Amb aquestes dades d’atur no hi ha cap motiu per alegrar-se”

El diputat del Grup MÉS insta el PP a “sortir de la bimbolla de la seva convenció; la realitat que viuen les persones en aquesta terra és bastant més complicada”


Les dades d’atur registrat corresponent al mes de gener apunten que hi ha més de 90.000 persones aturades registrades al SOIB. Segons aquestes dades, més de 338.000 persones estan afiliades a la Seguretat Social, un 0,4% més que l’any passat. Cal recordar que l’EPA corresponent al darrer trimestre de 2013 detectava 134.000 persones sense feina a Balears.

Segons el diputat del Grup MÉS David Abril, “no hi ha ni un sol motiu per alegrar-se ni per ser optimistes amb aquestes xifres. No podem dir que anam per bon camí”. Abril explica que “si les afiliacions a la Seguretat Social augmenten a un ritme d’un 0,4% cada any, potser el 2050 aquestes 134.000 persones hauran trobat feina”.

Des del Grup MÉS afirmen: “el Govern ha de servir per alguna cosa. Ha de servir per tirar endavant un pla d’ocupació del qual fa dos mesos que no tenim notícies. El Govern ha de servir per aturar la destrucció de llocs de feina al sector industrial, com ara a Coca Cola. Malauradament, si hi ha destrucció d’ocupació a empreses com Coca Cola és com a conseqüència de les polítiques del PP. El Govern ha de liderar no només la recuperació econòmica, sinó sobretot la recuperació dels llocs de feina que s’han destruït i es continuen destruint”.

David Abril insta el PP a “sortir de la bimbolla de la seva convenció del passat cap de setmana. La realitat que viuen les persones en aquesta terra és bastant més complicada que el que es va viure a la convenció del PP a Valladolid”.

Abril lamenta que “mentre la temporada turística registra un rècord de turistes, l’atur es manté en nivells inacceptables i la pobresa i les desigualtats van augmentant”. Per la qual cosa “el Govern ha d’abandonar l’actitud autocomplaent, i ha de fer feina sense descans per millorar la vida de les famílies d’aquestes illes, que encara ho estan passant molt malament”.