Dades d’atur: no hi ha lloc per a triomfalismes

Les dades d’afiliació a la Seguretat Social demostren el nivell de precarització i destrucció de llocs de feina a pesar del rècord de visitants. David Abril: “l’hivern serà ben fred”


El diputat del Grup MÉS, David Abril, ha criticat avui dematí novament el triomfalisme del Govern en relació a les dades de l’atur registrat corresponents al mes de setembre. Un mes en què, si bé hi ha 2.711 persones més sense feina, un descens que podríem considerar “lleu” malgrat l’allargament de la temporada, contrasta amb la baixada de les afiliacions a la Seguretat social, que perd a les nostres Illes 13.171 afiliats aquest mateix mes de setembre.

“Això vol dir que les Illes lideren la caiguda d’afiliacions a la Seguretat Social de tot l’Estat espanyol, se miri per on se miri. Ja poden cercar eufemismes com ‘raíces vigorosas’, ‘pilares sólidos’ o ‘empleo neto’, perquè la poca feina generada aquest estiu és precària, i les conseqüències les pagarem aquest hivern, que serà ben fred en termes socials”, ha afirmat Abril.

El diputat ha instat el Govern “a dedicar més esforços a posar fil a l’agulla i executar el Pla d’ocupació consensuat, i a reunir-se amb els agents socials enlloc de criminalitzar-los, i menys hores a fer comunicats de premsa”.