Cort retorna la dinamització de 19 casals de barri a les associacions de veïnats

La Junta de Govern aprova una convocatòria de subvencions de 370.000 euros per a la dinamització cívica i participativa dels barris

Antoni Noguera: “Enfortim el teixit associatiu de Palma i retornam l’essència que el PP va retallar als casals de barri per una ciutat més participativa i amb valors”


Palma, 2 de novembre de 2017.- El batle de Palma, Antoni Noguera, la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i la portaveu de l’equip de govern, Sussana Moll, han presentat els acords de la Junta de Govern. Avui s’ha aprovat la convocatòria de subvencions per a la dinamització cívica i participativa dels barris durant 2017 i 2018. “Retornam la gestió de 19 casals de barri a les associacions de veïnats, una demanda de la Federació de Veïns de Palma i que fou retallada durant la legislatura passada”, ha informat Noguera.

Així, Cort posa a l’abast de totes les associacions de veïns de Palma una línea de subvencions de 370.000 euros distribuïts en 95.500 euros al 2017 i 277.5000 euros al 2018.

Es tracta d’una actuació per “apoderar el teixit associatiu de Palma”, ha assenyalat el batle, “i fer realitat un compromís electoral”, ha afegit. “Creiem que les associacions són les que coneixen millor els barris, quines són les inquietuds i les necessitats dels seus veïns i per això feim aquesta passa tant important avui”, ha dit Noguera.

Els 19 casals de barri són els de Can Alonso, Coll d’en Rebassa, El Terreno, Es Rafal, Establiments, Joan Alcover, Nou Llevant, Puig de Sant Pere, Sa Garriga, Sant Jordi, S’Aranjassa, S’Hostalot, Son Cànaves, Son Cladera, Son Ferriol, Son Gotleu, Son Real, Son Roca i Son Sardina.

Aquesta línea de subvencions, a més, s’ha fet escoltant una demanda de les associacions de veïns, que sovint es queixen dels tràmits administratius. Per facilitar al màxim la gestió administraiva s’implanta la modalitat de pagament anticipada. Es pagarà un 25% de la subvenció concedida al principi i el 75% restant de la subvenció s’abonarà una vegada justificada.