Cort pot haver de tornar 1.350.000 euros a Europa per incomplir el programa URBAN de rehabilitació del Camp Redó

Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, denuncia la temeritat i el sectarisme del PP per no voler continuar un bon projecte simplement perquè era heretat de la legislatura anterior, i responsabilitza Mateu Isern de la degradació actual de la zona

La coalició ecosobiranista MÉS per Palma ha presentat avui la documentació que acredita la irresponsabilitat del govern del PP a Cort per aturar el projecte de Rehabilitació dels Habitatges socials del Camp Redó i no complir els compromisos assumits per l’Ajuntament de Palma en relació al programa URBAN. Concretament, els informes interns dels tècnics de l’Ajuntament de Palma reconeixen que no s’ha gastat ni tan sols la meitat del pressupost total previst en el projecte.

JPEG - 789.8 kB

“És una gran temeritat per part del PP de Cort no continuar amb la rehabilitació dels habitatges del Camp Redó perquè els doblers d’Europa ja ingressats ara s’hauran de tornar”. Els informes tècnics de l’Ajuntament de Palma reconeixen que a dia d’avui hi ha el risc cert d’haver de tornar 1.350.000 euros d’aquests fons europeus FEDER provinents de la UE i que ja han estat ingressats per l’Ajuntament.

Cal recordar que la rehabilitació d’habitatges del barri del Camp Redó, un projecte ambiciós i realista a parts iguals, va comptar amb el suport dels fons comunitaris europeus pels quals el consorci Riba comptava amb una ajuda de 2.929.000 euros dels fons FEDER, de la que no s’ha gastat ni el 50%.

MÉS per Palma acusa el PP de Cort d’actuar amb motivacions sectàries davant un projecte estratègic i vital per a una zona de la ciutat que patia durant anys un procés de degradació, i que va comptar amb el vistiplau i la confiança dels organismes europeus. Un cop entra el PP a governar a Cort amb el batle Mateu Isern i el regidor d’Urbanisme Jesús Valls al capdavant, decideixen aturar les inversions de forma temerària i sectària i anuncien que el seu projecte no és la rehabilitació sinó una operació urbanística especulativa consistent en l’esbucament del barri i la construcció de nous edificis.

Tan sols 47% d’execució del projecte

D’una banda, l’informe d’avaluació del projecte de rehabilitació del Camp Redó, signat pel propi titular d’Economia de l’Ajuntament, posa en evidència que dels 5.840.000 euros previst per al projecte, tan sols s’ha executat el 47%, uns 2.700.000 euros. (pàgina 2/8). Això significa que el 53% de l’obra projectada restant (3.140.000 euros) no s’ha licitat ni s’ha executat. Bona part d’aquest pressupost no gastat suposava la creació d’equipaments i la millora del medi ambient urbà del barri. “Aquest fet suposa un incompliment clamorós del programa URBAN per part de l’Ajuntament de Palma i ens posa en un risc cert d’haver de tornar 1.351.450 de fons FEDER ja ingressats, tal com se reconeix als informes tècnics del propi Ajuntament de Palma”.

“El batle Isern i el regidor Valls estan deixant podrir la zona del Camp Redó i han condemnat als seus veïns a perdre tota esperança de fer sortir el seu barri d’un procés de degradació que cada dia s’accelera més”. Antoni Verger, a més, assegura que el PP demostra una vegada més que no creu en el projectes de rehabilitació de la ciutat, com per exemple el Puig de Sant Pere o el Camp Redó, sinó que tan sols li interessa gestionar per promoure operacions urbanístiques especulatives com van demostrar amb el barri de sa Gerreria.

Per tot això, al plenari d’aquest mes de juliol, MÉS per Palma presentarà una proposició per seguir amb el projecte de rehabilitació pactat amb la UE i implementar un centre de dia i habitatges tutelats per a la 3a edat al Camp Redó.

A continuació us adjuntam els documents que acrediten la informació exposada, així com la proposició que es debatrà en el proper plenari.

Documents adjunts