Cort incrementa les garanties del programa Palma Habitada

Neus Truyol: "Els propietaris de pisos buits que cedeixin en lloguer els immobles disposaran d’una garantia per desperfectes de fins a un màxim de 600 euros per arrendament"


La portaveu del Govern municipal, Neus Truyol, ha informat que la Junta de Govern ha aprovat l’ampliació de les garanties del programa Palma Habitada per als propietaris amb l’objectiu d’incrementar la borsa d’habitatges. Així, a partir d’ara, "els propietaris de pisos buits que els cedeixin en lloguer a través d’aquest programa municipal disposaran d’una garantia per desperfectes de fins a un màxim de 600 euros per arrendament", ha explicat la portaveu.
L’Ajuntament de Palma actualment ja garanteix als propietaris dels immobles el pagament del lloguer fins a un total de 2.400 euros o l’equivalent a 6 mesos. Al costat d’aquesta garantia, s’ha ampliat amb la de desperfectes.
Neus Turyol ha remarcat que avui dia "unes 300 famílies estan a l’espera de trobar un habitatge de lloguer assequible" i que la borsa de Cort a través del programa compta amb 600 habitatges. Palma Habitada pretén captar habitatges del mercat lliure a un preu més baix que el que marca el mercat.
Cal destacar que "en la passada legislatura les ofertes d’aquest programa varen caure en picat perquè el passat govern municipal popular va decidir suprimir les garanties que es donaven als propietaris dels pisos llogats, a més de fer-se càrrec directament de la gestió del programa", ha explicat Truyol. Aquest fet va provocar que la borsa de 1.200 habitatges del Palma Habitada baixés a l’actual número de 600, ja que els propietaris varen considerar que, amb l’eliminació de les garanties, no els era rendible llogar el seu immoble a un preu més barat que al del mercat.
Per aquest motiu, Truyol ha remarcat la importància que té aquesta nova garantia: "Consideram que és important introduir aquests mecanismes perquè volem potenciar que cada vegada més propietaris de pisos buits s’uneixin a aquesta causa, una prioritat per l’equip de govern, que és garantir un habitatge digne a totes les persones".

Palau de Congressos

La Junta de Govern també ha aprovat la ratificació de l’adjudicació del contracte de lloguer del Palau de Congressos i Hotel de Palau de Congressos de Palma, SA a Melià Hotels International SA per un import de 2.151.001 euros, tal com ja s’aprovà per unanimitat al consell d’administració d’aquesta entitat. Neus Truyol ha qualificat “d’imminent” la signatura del contracte de lloguer amb Melià Hotels International i ha afegit que “a partir d’aquesta signatura l’adjudicatari tindrà un màxim de 120 dies per posar en marxa el Palau. Per tant, calculem que al mes de març ja estarà operatiu aquest Palau si no és abans”.

Fira de Nadal i Reis

Així mateix, Cort ha adjudicat el servei de lloguer, muntatge i desmuntage de 550 metres lineals de casetes per a l’edició de la Fira de Nadal i Reis a l’empresa Sonomobel SL per un import de 160.930 euros IVA inclòs. Aquesta empresa s’encarregarà ara de muntar les casetes per als firaires i betlemistes a la plaça Major, Les Rambles, Via Roma, plaça d’Espanya i plaça Porta Pintada. En total es tracta de 220 parades que vendran productes artesanals, de joieria, decoració, tèxtil i figures de betlem a la plaça Major, a més de les tradicionals xurreries, llepolies i juguetes. La Fira de Nadal i Reis s’estrenarà el proper 18 de novembre i romandrà als carrers i places de Palma fins el 8 de gener de 2017.

Les noves casetes tendran el mateix aspecte que les dels altres anys però amb tota una sèrie d’aspectes innovadors pel que fa l’accessibilitat. Així, les noves tendran d’un aler més llarg que facilitarà l’accés els dies de pluja, seran més confortables per als venedors i disposaran de nous vinils més atractius i acolorits. També seran més accessibles per a tothom amb la incorporació d’una rampa.