Cort i Simfònica signen la concessió d’un solar municipal per construir-hi la Caixa de Música

La futura seu de la Simfònica, a la Soledat, es destinarà a albergar tant els assajos de l’Orquestra com els concerts extraordinaris

Antoni Noguera:”Avui és un dia important, perquè la Simfònica és un simbol per a Palma”

Ruth Mateu: “Aquesta és una reinvindicació històrica dels músics per poder assajar en condicions”


El tinent de batle de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, i la consellera de Transparència, Cultura i Esports, i presidenta de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Ruth Mateu, han signat el conveni de concessió gratuïta d’un solar municipal per a la construcció del projecte Caixa de Música, la futura seu de l’Orquestra Simfònica.

Aquesta concessió gratuïta té una durada de 25 anys, prorrogables en 25 anys més. El solar es troba al carrer Brotad número 11A i té una superfície de 2.898 metres quadrats. Els terrenys estan qualificats com a sociocultural/assistencial.

Antoni Noguera ha destacat que “avui és un dia important, perquè la Simfònica és un simbol per a Palma”. El tinent de batle ha recordat que aquest equipament serà “estratègic” per a les barriades de La Soledat i Nou Llevant, on també hi haurà altres equipaments com el Palau de Congressos, l’edifici de Gesa i l’antiga fàbrica de Can Ribas, que es vol impulsar en els propers anys. Noguera ha agraït la inversió que realitzarà Fundatur per dur a terme l’edificació d’aquest projecte.

Per la seva part, Ruth Mateu ha anunciat que l’execució de les obres es realitzarà al llarg del 2017 i ha assegurat que “aquesta és una reinvindicació històrica dels músics per poder assajar en condicions”. Mateu ha afirmat que el futur centre “es destinarà a albergar tant els assajos de l’orquestra com els concerts extraordinaris, així com la realització d’esdeveniments culturals de tot tipus, activitats periòdiques destinades a fomentar la participació de la gent dels barris de La Soledat i Nou Llevant”.

Per al director de l’Orquestra Simfònica, Pablo Mielgo, present a l’acte de signatura, “avui és un dia feliç, amb aquesta concessió de terrenys es fa una primera passa fonamental per al futur de la Simfònica”.