Cort i el Govern dificulten la feina de la comissió de Son Espases

Fina Santiago explica que l’Ajuntament de Palma encara no ha enviat la documentació requerida, i que el Govern l’ha enviada desordenada


Demà dimarts començaran les compareixences a la comissió d’investigació sobre Son Espases, amb les declaracions dels empresaris que varen comprar les finques annexes al solar de Son Espases, per tal d’esbrinar si disposaven d’informació privilegiada.

El Grup MÉS lamenta que a falta d’un dia de començar les compareixences, l’Ajuntament de Palma encara no ha enviat la documentació requerida per la comissió (els expedients relacionats amb els terrenys i amb la construcció de l’hospital), i que el Govern ha remès la documentació, però sense ordenar, la qual cosa dificulta els treballs dels membres de la comissió.

La portaveu del Grup MÉS a la comissió de Son Espases, Fina Santiago, lamenta: “tanta llei de transparència i de bon govern, i a l’hora de la veritat el PP dificulta l’accés a informació rellevant en un cas important de presumpta corrupció”. I aconsella: “haurien de començar fent un curs per aprendre a classificar i ordenar la informació, per fer-la accessible a qualsevol ciutadà”.

Santiago repta el Govern a publicar la documentació enviada als diputats i diputades de la comissió de Son Espases al portal web de l’Executiu, perquè els ciutadans comprovin directament si poden accedir a la documentació o no.

Les compareixences davant la comissió, que seguiran un ordre cronològic (primer l’adquisició dels terrenys, després l’adjudicació del contracte i posteriorment la construcció de l’hospital i els modificats), començaran demà. Els primers en ser citats a declarar són Fausto Ferrero, Bartolomé Cursach i Mateu Sastre, compradors de les finques annexes al solar de Son Espases. Tots ells compareixeran el proper dia 13 de gener. Demà també hi compareixerà Joan Antoni Ramonell, qui presumptament va col·laborar amb Jaume Matas per facilitar la informació privilegiada sobre la ubicació de l’hospital a aquests empresaris.