Cort ha invertit 1 milió d’euros en millores a 18 escoles aquest estiu

L’Ajuntament de Palma prioritza la rehabilitació de les infraestructures educatives atenent totes les peticions dels centres escolars

Per afavorir el trànsit fluid s’ha ordenat que les obres de la via pública no comencin fins a les 9:30 hores


Palma, 12 de setembre de 2017.- En un moment on les escoles estaven pràcticament abandonades, l’Ajuntament de Palma ha invertit un import total de 1.004.830 euros en millores que s’han efectuat durant aquest estiu a 18 centres escolars de Palma. La millora de les infraestructures educatives és una prioritat per aquest l’equip de govern i una tasca imprescindible per a garantir la qualitat de l’educació pública. Amb les actuacions que s’han dut a terme s’han atès totes les peticions dels centres escolars.

Des de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament s’han coordinat les escoles d’estiu i les obres de millora. A més, s’ha fet un reforç en la neteja per a posar a punt les instal·lacions per a l’inici del curs 2017-18. De fet, l’única escola afectada per obres a principi de curs serà la de Santa Elisabet, a la qual ja s’han fet obres municipals, ja finalitzades, però a part, la Conselleria està duent a terme obres a l’estructura de 3 plantes. Per aquest motiu un total de 125 infants de 4t, 5è i 6è de primària i els seus professors iniciaran el curs a Son Quint.

Cal destacar que per a dur a terme aquestes actuacions s’havia elaborat un cronograma. De fet, abans de l’estiu Cort ja havia actuat a 36 centres pintant i fent petites obres civils com millores de fontaneria o de banys.

Inversions en pintura exterior i interior

La majoria de les actuacions que s’han duit a terme aquest estiu han estat sobre pintura. Així, s’ha fet una inversió de 473.677 euros en pintura interior als següents centres que ja està executada: Es Pont, Coll d’en Rebassa, Son Rullan (primària i infantil), Son Ferriol, Son Quint, Es Molinar, El Terreno, Marià Aguiló, Costa i Llobera i Pràctiques.

Per altra banda està en execució la pintura exterior amb una inversió de 156.502 euros als següents centres: Es Pont, Coll d’en Rebassa Son Rullan (primària i infantil), Cas Capiscol i Camilo José Cela. La previsió és que aquestes tasques estiguin finalitzades entre octubre i novembre.

Fase 2 d’inversions als patis i altres

Cal recordar que enguany s’ha dut a terme la fase 2 de millores als patis. Així, s’han invertit un total de 324.651 euros als següents centres: Camiló José Cela, Joan Miró, Santa Elisabet, Casablanca i Felip Bauçà.

En el cas del Camilo José Cela s’ha resolt un problema històric d’inundacions i s’han habilitat zones d’ombra.

Al centre Paula Torres i al de Mª Antònia Salvà s’han dut a terme millores de fontaneria i d’adequació de la calegacció, que sumen un total de 50.000 euros.

Les obres a la via pública començaran a les 9:30 hores

L’Institut Municipal de Coordinació d’Obres Viàries (IMOV) ha donat l’ordre de postergar les obres més grosses que es fan a les vies públiques de Palma fins a les 9:30 hores. D’aquesta manera s’evitarà que obres com la pintura de l’enllumenat interfereixin al trànsit amb l’inici de curs.

Per a consultar les obres dutes a terme per l’IMOV a Palma, premeu el següent enllaç.