Cort és incapaç de garantir la seguretat dels ciclistes a la via pública”

La regidora Marisol Fernández denuncia que Irene San Gil no té autoritat per fer complir l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública i evitar que les terrasses envaeixin el carril bici al carrer Blanquerna i a la Plaça Espanya

JPEG - 75.8 kB

La coalició MÉS per Palma recorda que l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública preveu la separació d’un mínim de 50 cm de les terrasses respecte al carril bici (art. 17.4.6). Un fet que no es compleix tal i com es pot comprovar a les imatges adjuntes a aquesta nota i que no és més que un exemple.

“És fàcil passejar per Palma i comprovar que el govern municipal és incapaç de garantir el compliment de l’ordenança i de garantir la seguretat dels ciclistes”, afirma la regidora Marisol Fernández.

En aquest sentit, la coalició MÉS per Palma va presentar en el ple de juliol una proposició per tal de delimitar de forma més evident i clara l’ocupació de les terrasses i evitar la invasió dels carrils bici en llocs com la plaça Espanya o el carrer Blanquerna. La regidora de Govern Interior, Irene San Gil es va comprometre a estudiar les fórmules que permetin aquesta delimitació. Concretament, l’acord aprovat per unanimitat és el següent:

JPEG - 69 kB

L’Ajuntament Ple insta a l’equip de Govern a obligar, en la concessió de l’autorització de l’ocupació de via pública, la delimitació amb obstacles físics de l’espai autoritzat per aquelles terrasses que estiguin a prop dels carrils bici i amb l’objectiu d’incrementar la seguretat.

“Però no podem esperar a l’hivern. El problema existeix ara, a l’estiu, quan Palma està plena de terrasses. Mentre el govern en ple se’n va de vacances sense solucionar aquesta qüestió que afecta a la seguretat dels vianants i dels ciclistes”.

D’altra banda, MÉS per Palma vol destacar que la incapacitat de Cort per fer complir la normativa amb immediatesa genera la sensació d’impunitat per a aquells establiments que no compleixen la normativa, i suposa un greuge comparatiu per a aquells que sí la respecten. “Si una ordenança no es fa complir, s’estén la creença de que no passa res. Si vulnerar la normativa no té conseqüències immediates, per què s’hauran de fer bé les coses?”, afegeix Marisol Fernández.

La regidora Marisol Fernández registrarà una sol·licitud d’informació a la regidoria de Govern Interior per tal de saber si ja s’han iniciat els estudis de les propostes per tal de delimitar les terrasses, tal i com es va comprometre.