Cort aprova un decret que prohibeix l’actuació dels músics al carrer Fàbrica per deixadesa en la gestió del problema dels renous

Neus Truyol: “Fa més d’un any que els veïnats reclamen a l’ajuntament que actuï contra el nivell altíssim de renou que suporten, però el PP ha estat incapaç d’aportar solucions i ara el problema és global”

El grup municipal MÉS per Palma s’ha vist obligat a donar suport a l’aplicació d’aquesta mesura tan dràstica “perquè és la petició que ens han fet arribar els veïnats d’aquesta zona de Ciutat”. La regidora ecosobiranita Neus Truyol afirma que l’equip de govern arriba tard a resoldre per resoldre un problema de convivència que existeix des de fa més d’un any.

“Si el PP hagués consensuat amb veïnats i comerciants l’aplicació de mesures amb anterioritat, ara no hauria fet falta ser tan extremista i autoritari”. Neus Truyol denuncia que el PP sempre ha preferit actuar a base de decrets i d’imposicions que no pas optar en primera instància per la via del consens i el diàleg.

A més, Truyol recorda que existeixen fins a tres ordenances que podrien ajudar a regular el renou i la massiva concentració de persones i restaurants al carrer Fàbrica. És a dir, l’ordenança de renous, l’ordenança d’ocupació de via pública i la recent aprovada ordenança de civisme.

MÉS per Palma critica l’any d’inacció del PP davant aquesta problemàtica que després de tant de temps s’ha tornat realment greu. Amb tot, Neus Truyol alerta que el problema no quedarà resolt, ja que la concentració de persones i bars es mantindrà. “El PP no s’atreveix a reduir el nombre de taules dels bars i restaurants del carrer Fàbrica, i per tant el problema d’una alta concentració i la difícil coexistència amb els veïnats seguirà existint”.