Cort aprova bonificació per les reformes que millorin en eficiència energètica

En el ple ordinari de demà s’aproven les modificacions en les ordenances fiscals, i entre elles es contempla la bonificació del 25% de les llicències d’obres per a rehabilitacions d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica

La regidora Neus Truyol va aconseguir que l’equip de govern aprovàs l’abril passat la següent proposta d’acord:

El Ple de l’Ajuntament insta a l’equip de govern a modificar l’Ordenança fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres per ampliar l’article 4, bonificacions en el cas de realitzar reformes d’obra major o menor per millorar l’eficiència energètica, tant e comunitat de veïns com de caràcter individual, dins l’estratègia de Smartcity Palma.

Així mateix, insta a l’equip de Govern a donar a conèixer el capítol IV de l’Ordenança Fiscal reguladora de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

D’aquesta manera, l’equip de govern de Cort dur a aprovació en el ple de demà les ordenances fiscals incloent aquest compromís. La regidora Neus Truyol afirma que “l’eficiència energètica és un compromís públic, que a més Palma ha signat a través del Pacte de Batles per la Lluita contra el Canvi Climàtic. Però no sol un objectiu per raons mediambiental, sinó també per raons econòmiques i socials. Hem d’eradicar la pobresa energètica”.

La regidora de MÉS per Palma recorda que les petites millores energètiques poden arribar a reduir el consum d’energia en els habitatges fins a un 50%, amb un important estalvi econòmic. “I a més això suposa una oportunitat per a reactivar el sector de la construcció però amb un enfocament més sostenible i la creació d’ocupació qualificada, que les administracions tenen l’obligació de potenciar, ja que tendrà un efecte molt positiu per als veïns i veïnes”.